torstai 15. maaliskuuta 2012

Vaellus


Valkoisen ruusun lailla ihmisen mieli on puhdas.
Kuljetuaan pitkää vaellustaan kukka tahriintuu, uppoaa mustaan suohon, laskee siemenensä maahan,  juurtuu, kasvaa pensaaksi.
Sen elämä on auringon valoa, kuun kuumotusta, tuulien tuiverrusta, kunnes tulee lempeä sade ja pelastaa.
Niin on ihminenkin kiertokulkunsa vanki.

6 kommenttia:

 1. Valkoisen ruusun lailla... ON.
  Tämä vaellus on meidän jokaisen tehtävä. Jokainen omaa polkuaan, omilla kengillään, omia reittejään. Vaikka olisi kuinka hienot kengät, koreilla kivillä päällystetty polku, suorat komiat reitit, ei kulkija ole mitään ilman ympäröiviä luonnon voimia ja energiaa.

  Hieno vaellus, Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin ole, jokainen valitsee niistä lähtökohdista, mitkä hänelle on annettu ja mitkä hän on elämälleen valinnut. Kuitenkin ilman ulkopuolista apua ollan aika voimattomia.

   Poista
 2. Ensin luulin hetken, että tämä on runotorstain Vapaus, mutta tämä ei ole vapautta vaan kiertokulkua. Vapaus-ajatus jäi silti minulle päälle ja aloin miettiä, onko ihminen vapaa. Syntyy, kasvaa, elää, kuolee, syntyy, kasvaa, elää, kuolee...Silti ajattelen, että ihminen on vapaa valitsemaan hyvän tai pahan. Ja taas jouduin allikkoon: miten sellainen lapsi, jota on pahoinpidelty, hylätty, joka ei ole saanut rakkautta, rajoja, huolenpitoa, miten hän osaisi valita.

  Tekstisi on hieno proosaruno, se kannattaisi kyllä linkittää runotorstaihin. Ihan oikeasti. Tämä on hieno ja herättää ajatuksia. Filosofisia ajatuksia riittäisi parin sivun verran, mutta maltan nyt kuitenkin, että muillekin jää tilaa. Tässä riittää loppupäiväksi ajateltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se vähän on, olemme tavallaan vankeja, tavallaan vapaita. Se olisi kovastikin pohtimisenarvoinen asia. Kaikkihan me lähdetään puhtaalta pöydältä, mutta elämän tuiverruksessa joudumme tekemään valintoja - osaammeko aina valita oikein hm...

   Poista
 3. Tämä on ihan kirjaimellisesti totta, tällaista kiertokulkua elämä on.

  VastaaPoista
 4. Elämä on tällaista kiertokulkua ja siihen kiertokulkuun me ei voida vaikuttaa. Mutta siihen voidaan, että miten täällä sen hetken kuljemme, kun täällä saamme olla.
  Kaikkeen siinäkään ei silti itse voida vaikuttaa, esim. toisilla on sairauksia ja toisilla taas ei., toisilla enemmän surua ja menetyksiä ja niin monet muutkin asiat vaikuttavat siihen, miten täällä elämässä kuljemme.

  Niin monet asiat vaikuttavat siihen, miten täällä kuljemme!
  Mutta jokainen kulkee silti omin avuin ja tekee monta ratkaisevaa päätöstä elämänsä aikana!
  Kumpa voisinkin sanoa , että kaikilla olisi hyvä elämä!

  VastaaPoista