perjantai 16. maaliskuuta 2012

Nyt se on totta!

No nyt se on tapahtunut!!!
—Et usko Aina kun tämä on jännää..
—Mikä siellä nyt niin jännä voi olla?
—Meillä on vihdoinkin omia kanoja! Päivän puhelinkierroksen jälkeen, ne löytyivät suhteellisen läheltä. Kolme nuorikkoa, yksi vuoden ikäinen ja vielä vähän keskenkasvuinen kukko. Viidettä kanaa ei ollut myytävien listalla, joten neljään tyydytään.
Sain vihjeen Tuulennolta ja siitä se kierros alkoi. Viides kananomistaja osui oikeaan :-DD
—Saako niitä nyt aivan noinvain pitää? Tarvitsevatko ne jonkinlaisen luvan?
— Tarvitsevat ne. Eilen soitin valvontaeläinlääkärille ja tänään tehdään rekisteröinti ja meistä Aina tulee oikeita kanafarmarieta :-DD
...jatkuu seuraavassa numerossa :-)

16 kommenttia:

 1. ONNEA ONNEA! Kanat on niin kivoja ja kukot. Siitä se kanafarmarin elämä ja ura urkenee. Aattele, saat oikeita maatiasmunia.
  Ihan iloitsen puolestanne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiirulainen, kesäkuulla varmaan saan vasta munia. En tiedä muniiko tuo isompi kana, ei ainakaan vielä ole näkynyt toditetta sellaisesta ihmeestä :-)

   Poista
 2. Kot, kot ja kiekuu ! Mahtavaa, että teillä asustelee nyt useampikin kana ;)
  Perhotar kyllä tulee lähiaikoina vierailemaan ja tutustumaan uusiin nuorikoihin ja keskenkasvuiseen kukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iskälle ei enää yksi kana riittänyt ;-DD Tervetuloa vain tutustumaan uusiin "perheenjäseniin".

   Poista
 3. Voi tuota onnea! Ajatteles kun tulee kevät ja kuulet ensimmäisen " kukkokiekuun " auringon noustessa, voi tuota idylliä ja ne jokapäiväiset kanojen kot ... kot kaakatukset. Ovathan nämä siivekkäät vielä niin kauniita ja valokuvauksellisia. Ja hei ... saathan kanankakkaa kukkasille. Voi ... kylläpäs olettekin hienoja hankintoja siellä tehneet.
  Tuleekos heille nimet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukko on jo kiekunut ja onkin komea ääni. Vasta kesällä kuulen sen sisälle. Laitan huomenaamulla kuvat. Lannoitetta ei tarvitse ostaa, kompostoimme niiden tuotteet lannoitteeksi. Kohta emme tarvitse, kuin paketin kahvia ja suolaa kaupasta ;-DDD

   Poista
 4. Olet toteuttanut nuoruuden aikaisen unelmani. Kuulostaa mukavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varastosta löytyy aina yhdenkanalan verran tilaa ja unelma toteutuu. Sinullakin on kätevä naskartelija, hän rakentaa tilat kun nätisti pyydät :-)

   Poista
 5. Voi juku! Joko sinä sait kanoja. Minäkin tykkäisin katsella, hiipisin ihan hiljaa lähelle, en hätyyttäisi, ettei tulisi nahkamunia. Siellä yksi jo kurkkaa. Vieläkö niitä pelottaa matkan jälkeen? Kiva kun laitat kuvia, koko kesän haluan nähdä kuvia kanoista, jihuu!
  Nyt kyllä sanon Koipeliinille ja Tassulle, että kun saavat kasvihuoneen valmiiksi, niin sitten seuraavaksi kanala meillekin. Ai luvat ja kaikki pitää olla, vaikka on vain omaksi iloksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, vaikka olisi yksi kana, pitää rekisteröityä siipikarjanhoitajaksi. Hyvä toisaaalta, eikä se ollut kuin planketintäyttö. Nyt ollaan virallisesti pieneläinten omistajia. Kuvia tulee kyllä :-)

   Poista
 6. Voi onnea teille sinne uusien kanojen johdosta!
  Ihanaa, nyt saat oikeita kunnon munia!
  Ja me saadaan nähdä kanoistasi kuvia, toivottavasti oikein paljon!
  Nyt onkin yksi askel omavaraisuuteen sulla jo toimimassa, mulla oli nuorempana haave, että tulisin omavaraisesti toimeen, mutta eihän sellanen onnistu noin vaan.Hi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olemme jo aika hyvin omavaraisia, siihen olemme pyrkineetkin, kun nyt on aikaa, niin pihassa puuhaa riittää, eikä elämä mene tuijotteluksi :-)

   Poista
 7. Voi että minä jo luulin, että näen kanoista kuvat! Mutta ehkä ensi kerralla. Onko teillä nyt viety vanha sohva kanalaan, että saat puolison kanssa istuksia ja katsella kanalaohjelmaa?

  VastaaPoista
 8. Ei ole soffaa, kyllä riittää kun kynnyksellä istuu ja puhelee niille, pääkallellaan kuuntelevat ja ihmettelevät :-)

  VastaaPoista
 9. Ai hurja. Kanat tekevät hyvejä muneja, kun ne saavat syädä toukkia ja koppiksia pihanurmelta.

  VastaaPoista
 10. Kunhan tulee kesä. niin sitten saamme koppismunia ;-)

  VastaaPoista