maanantai 5. maaliskuuta 2012

Testamentti 4

osa4.
Astuin sisälle taloon, siellä oli edelleen koleantuntuinen ilma, mutta sehän johtui vuodenajasta, eikä taloa oltu lämmitetty, ties milloin viimeksi..
Avasin pari ikkunaa, että ilma edes hieman sisällä vaihtuisi ja talo saisi raikkaamman tuoksun.
Kiersin huoneet löytääkseni jostain paikan, missä Neiti oli säilyttänyt taloa- ja ehkä itseäänkin koskevia tietoja.
Kamarissa oli raskastekoinen iso kirjoituspöytä, sen päällä oli joitain papereita ja vihkosia. Laatikostot olivat tupaten täynnä erilaisa papereita, matkakertomuksia, karttoja, valokuvia ja mitä kaikkea siellä olikaan.

Selailin valokuvia saadakseni niistä jotain vihiä Neidin elämästä, mutta ne eivät kertoneet kovinkaan paljoa muusta kuin matkoista, joita Neiti oli varmaankin harrastanut, koska kuvissa oli monia ulkomailta otettuja otoksia - hän niissä monissa mukana.
Eräs kuva pisti silmääni erityisesti. Siinä Neiti istui rannalla nuoren miehen kanssa -tai ainakin oletin naisen olevan Neiti - he näyttivät viihtyvän yhdessä ja heidän katseissaan oli jotain tavallista enemmän.
Siitä päättelin, ettei Neiti ollut kovin vastahankainen miesten suhteen, vaikka ei avioon koskaan ollut mennytkään.
No, näitä rantaromanssejahan oli lähes jokaisella matkansa varrella, ajattelin vähän ironisestikin.
Sain myöskin selville Neidin olleen suuressa firmassa johtajan oikeana kätenä ja sekin selitti mahdollisuudet liikkua ulkomailla jo työnsäkin puolesta.

Siinä selaillessani Neidin papereita mieleeni tuli oman elämäni kulku. Olin syntynyt ja kasvanut vanhempieni ainoana lapsena, saanut tasapainoisen hyvän lapsuuden, menestyin koulussa kohtalaisen hyvin, sain opiskella haluamaani alaa. Sain korkeakoulu-tutkinnon suoritettua ja lopulta valmistuin rakennusinsinööriksi, missä virassa edelleenkin olen.
Äitini menehtyi liikenneonnettomuudessa muutama vuosi sitten, isä jo aijemmin vaikeaan sairauteen.
Perhettä minullakaan ei ole, joten elämäni on kohtalaisen tasaista, ehkä urautunuttakin.
Onhan minulla toki harrastukseni ja kaverini, joten erakoksi minua ei voitane tituleerata. Matkustan jonkin verran, käyn lomillani ulkomailla ja olen kiinnostunut argeologiasta.

6 kommenttia:

 1. Tässä jaksossa kerrottiin enemmän kertojan taustoista. Mutta jo vihjattiin Neiden suhteisiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän teidän jotain minustakin tietää :-)

   Poista
 2. ...aijaijai...kyllä se nyt nuukasti meille paljastaa lisää. Eipä tällä kaverilla paljoa paremmin ole asiat, vaikka kuinka etsii ja penkoo, salaisuus ei aukea. Vähän sentään saimme molemmista tietää.
  On taitoa pitää jännitystä ja mielenkiintoa yllä :-)
  Hienoja uusia kuvia ilmestynyt sivupalkkiin, etenkin oikealla alhaalla olevat piirrokset kiinnostavat kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kovin pitkästi kerralla, ettei väsy lukemaan :)
   Piirrokset ovat luonnoksia trilogiaan "elämä"

   Poista
 3. Peikko on ihan selvästi tippunut kärrystä, mutta kohta se kyllä juoksee ne jo kiinni... muistaakohan se sitten kiivetä takaisin kyytiin? :)

  VastaaPoista
 4. Niin se voi käydä kun lähtee matkoille metsästämään uusia tarinoita. Eipä hätää, Peikko pääsee takaisin kärryille ... jos muistaa ja elämä jatkuu entiseen malliin. Mukava kun löysit tänne :-)

  VastaaPoista