torstai 8. elokuuta 2013

Himalajanjalkalehti

 Himalajanjalkalehti on omanlaisensa asukki puutarhassa. Sillä on pitkä kasvun alkuun lähtö. Menee monta vuotta, ennen kuin se aloittaa tuottaa hedelmiä. Ensin se tekee yhden, muutaman vuoden kuluttua pari voi tulla. Minulla tämä ihme on ollut kymmenkunta vuotta ja tänä kesänä olen saanut enemmän kuin kolme hedelmää. Sen varsisto kuoleentuu joka syksy ja keväällä se nousee maasta melkein silmin nähden nopeasti. Kukat se tekee heti ennen lehtien kunnollista kasvua ja samantien hedelmät, jotka ovat vihreinä myrkylliset, samoin kuin sen lehdetkin.
 Hedelmät ovat soikeita ja onttoja. Onton sisustan seinämissä on siemenet. Hedelmä on nyt syötävä.
Komean ja pehmeän hedelmälihan voi nauttia silleensä vain. Maku ei ole päätähuimaavan maukas, enemmänkin mauton, mutta erikoisuutensa takia, sitä on kehuttava :-DD
Sanotaan, että sen kasvupaikka pitäisi olla puolivarjoinen. Meillä se on aurinkoisella paikalla, mutta menestynyt kohtalaisesti entisessä perennapenkissä, jossa nyt kasvaa metsämansikkaa, raparperiä ja runsaasti rikkaruohoja :)
Lisääntyy kuulema siemenestä, minulla ei ole lisääntynyt :o

12 kommenttia:

 1. No jopas! En ole ennen kuullutkaan. Söpöt kukat on himalajankukassa ja hedelmä mielenkiintoisen näköinen! On sinulla kaikkea jännittävää puutarhassasi!

  VastaaPoista
 2. Noin sanon minäkin, no jopas, en ole edes kuullut tuota nimeä koskaan saatikka nähnyt. Tuo olisi kyllä mielenkiintoinen kokeiltavaksi omassa pihassa. Hedelmät niin kauniit!

  VastaaPoista
 3. Vaude.
  Täysin uusi tuttavuus ja ansaitsee erikoismaininnan jo kasvutavastaan.

  VastaaPoista
 4. Kauniit kukat ja jännä hedelmä. Uusi tuttavuus minullekin.

  VastaaPoista
 5. Aivan uusi kasvi minullekin, mutta lähikuva hedelmästä on tosi kaunis ja houkutteleva. En tiedä silti olisinko innostunut maistamaan. Jos sinä söisit ensin, eikä mitään tapahtuisi, voisin seurata esimerkkiä :-D

  VastaaPoista
 6. No on erikoiset lehdet himalajalta!

  VastaaPoista
 7. joka päivä oppii uutta, nyt heti aamutuimaan;) erikoinen kasvutapa on puutarhasi eksoottisella kaunottarella, oletko kentie tuonut siemenen Himalajalta?

  VastaaPoista
 8. Enpä ole ennen tätä nähnyt - edes kuullutkaan.
  Kivan näköinen kasvi, kuvat ainakin näyttää sen edukseen.

  VastaaPoista
 9. Erikoinen jakaunis kasvi, en ole koskaan kuullutkaan. Hauska nimikin:)

  VastaaPoista
 10. No, tämä erikoisuus pihallasi on jäänyt ainakin minulta huomaamatta. Täytynee tulla katsomaan ens viikolla :)

  VastaaPoista
 11. Tuntematon on Minullekkin.
  Koiso kasvi tulee mieleen, hedelmän muotoko tehne...

  Pirteän näköinen kaunokainen.

  VastaaPoista
 12. Olen saanut ystävältäni pari vuotta sitten kaksi tainta ja nyt niissä on jo neljä hedelmää. Sitä tietoa juuri hain, että onko hedelmä syötävä. Täytyy maistaa miltä maistuvat. Keväällä se on tosi hauskan näköinen tunkiessaan maasta ylös.

  VastaaPoista