maanantai 13. elokuuta 2012

Mandala 8.

Ensimmäisenä lapsuusmuistona tuli mieleen kesä-aamut, kun piti herätä aikaisin ja lähteä viemään lehmät noin kilometrin päähän laitumelle.
Nukutti niin kovasti, nukuimme vinttikamarissa. Kun isä antoi komennon portaiden alapäästä: lehmän vientiin- silloin oli noustava.
Aina se ei ollut herkkua. Kun lehmät olivat laitumella ja aamupuuro saatu, sen jälkeen vasta saimme leikkiä omia leikkejämme.

Amupala ja lehmät ovat väärässä järjestyksessä. Tämä kuuluu minun ajattelemattomiin tekoihini, joita sattuu AINA.

10 kommenttia:

 1. Wau, tässä on kokonainen tarina. Aivan ihana ! Tarinoissa kuvajärjestyksellä ei ole niin väliä. Ainahan on tunnettu teoistaan, joita ei aina tarvitse ajatella ;) On niin hieno ruisleipäkin mandalassa, että heti tuli nälkä !

  VastaaPoista
 2. Oi että on mainio! Siinä se päivä kului. Tärkeysasioita hoitaen ja leikkien ja välipalaksi ruisleipää, nam nam.
  Taitavasti olet kuvannut ja muistot viipaloinut!

  VastaaPoista
 3. Ihan sinun näköisesi mandala. Ja on lapsuuden päivän iloinen muisto.
  Mutta mitä sanot lehmien ja aamupalan järjestyksestä.. menittekö lehmien luo ennen aamupalaa.. huh.

  VastaaPoista
 4. Leivän ympärille painottuu mandalasi. Jo lapsena sait Sinäkin olla osallisena leivän hankkimisessa. Leikeille jäi kuitenkin aikaa.
  Kaunis valoisa on mandalassasi.

  VastaaPoista
 5. Niin juuri, leivästähän siinä on ollut kyse!!

  VastaaPoista
 6. valoinen ja aurinkoinen Mandala, hyvä lapsuus...välittyy tästä teoksesta, Hieno!

  VastaaPoista
 7. Leipä on ollut meidän lapsuudessa merkittävässä osassa ja puuro myös. Oliko teillä sääntöä, että leipää ei saanut koskaan laittaa pöydälle nurinpäin, kun oli leikannut itselleen palan? Meillä se oli tarkka sääntö, koska muuten loppuu leipä talosta. Aina ei riittänyt, että lehmät vietiin ulos, usein piti iltasella huiskia vielä kärpäsiä lehmän ympäriltä, kun äiti lypsi.
  Mutta mitä minä tänne omia muistojani ängen, nythän katsotaan sinun muistojasi. Mutta mandalasi saa minunkin muistoni heräämään ja on niin paljon yhteistäkin.
  Mainio tuo nukkujakuva ja uniset silmät. Kaikki. Ilmeikäs ja hieno mandala!

  VastaaPoista
 8. Ihanan reikäleivän leivoit lapsuutesi muistoista!

  VastaaPoista
 9. Ensin työ siten huvi, niihän se ennen oli. Ja isän käskyä piti totella. Ihana mandala, ovallisesti leivän ympärille piiretty.

  VastaaPoista
 10. Nyt taidan ruveta ymmärtämään mandaloita. Tämä on loistava mandala. Täytyy ihan sanoa, että herätti omatkin lapsuusmuistoni.

  VastaaPoista