lauantai 11. elokuuta 2012

Aamukampa 17.

 Pihan yleiskuvassa tapahtuu aika vähän, jokunen uusi kukka aukeaa siellä täällä.
 Tässä ei ole suinkaan kysymys kananraadoista, mitkä ovat jääneet lojumaan jonnekin. Tässä on kysymys lauantaisaunasta minun kurkkuhuoneessani. Käytävän päässä on kivetön alue (laatat loppuivat kesken) :-D
Kanat ovat tehneet siihen kylpypaikan ja heti kun uskallan raottaa huoneen ovea, nämä ryötit ovat tulossa sisään ja sitten alkaa multa lentää.
 Pensasmustikka tuottaa hyvin marjaa, ensimmäiset alkavat jo sinistyä. Pensasmustikan marjat eivät kypsy kerralla, vaan pitkin syksyä saa napsia ohikulkiissaan suuhunsa tai poimia pakkaseen.
Kurpitsasadostakin on toiveita, mukavan kokoisia mollukoita. Meinaan kokeilla kurpitsasalaattia kurkuille kehittämääni resettiä hyödyntäen.

30 kommenttia:

 1. Pikkuisen ensin hätkähdin noita "kananraatoja!. Onneksi ovat elossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ovat elossa :) Ei ole varaa menettää yhtään enää.

   Poista
 2. Oi että! Aina kun näen sinun kanasesi muistan kun kirjoitin aineen aiheesta; Mitä tekisit jos saisit miljoonan? Minäpä likka olisin tehnyt kanalan.
  Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kannattanut tehdä kanala. Ne ovat niin mukavia kavereita, oppivat asioita ja ovat seurallisia.
   Eilen illalla perkasimme iskän kanssa mustikoita, niin kanat olivat ympärillä kerjäämässä osaansa mustikoista. Hyvin näytti maistuvan marjat niille :)

   Poista
 3. Olispa hauska nähdä kärpäsenä seinältä kanojen lauantaisauna :)
  Näistä kuvista tulee sellainen jännä tunne kuin kurkistaisi ikkunasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava niiden touhuja on seurata ja ne puhuvat koko ajan keskenään.

   Poista
 4. Kiva taas nähdä kanaset touhuissaan:) Hienot kuvat!!

  VastaaPoista
 5. Että toi pihapiiris on nätti !!!!
  Kysyinkin jo unelmalta noista pensasmustikoista, mutta kysäsen sinultakin, että tuottaako paljon ja onko hyviä. Varmaan on helppo poimia.
  Hyvä että selitit kanoista, sillä ihan raadoilta ne kuvassa näytti.. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pensasmustikka kasvaa matalaksi pensaaksi ja tuottaa marjoja aika mukavasti. En osaa sanoa määriä, koska ne kypsyvät pitemmällä ajanjaksolla. Ehkä 1-3 litraa pensasta kohti hyvänä kesänä. Marjat ovat isoja, vähän lajikkeesta riippuen ja maistuvat vähän juoukalle. Pehmeänmakuinen napostelumarja. Viihtyy vähän hapahkossa maassa.

   Poista
  2. Kiitos infosta.
   Mukavaa sunnuntain jatkoa, meillä on täys aurinko - ja mä olen sisällä !!

   Poista
 6. Hauskoja nuo sinun kanaset ja kukko. Kyllähän ne tietävät missä on mukavaa ja kylläpä ne näyttävätkin hyvin viihtyvän. Puutarhasi on rehevä ja näyttää tuottavan monenlaista satoa.
  Jokos lampesi vesi on kirkastunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lammen vesi ei ole vielä seestynyt kirkkaaksi, eikä seestykään tänäsyksynä. Sataa niin paljon, että vesi pysyy sameana. Kasvua on kyllä ollut, mutta satoa ei tule entiseen malliin, kaikki kärsii auringon puutteesta ja lämmöstä.

   Poista
 7. Hyvä on aloittaa viikonloppu, kun on ensin kunnolla kylpenyt :-D Mainioita nämä kanasesi ja kukko tietysti myös.
  Kiva kun kirjoitit pensasmustikoista, minä kun suunnittelen niitä ensi kevääksi juuri napostelu-ajatuksella. Eivätkö linnut syö, vai onko sinulla jokin suoja päällä?
  Rehevää ja kaunista on, hienot kuvat!

  VastaaPoista
 8. Pensasmustikan marja on kuitenkin niin kookas, etteivät linnut ensimmäisenä niihin käy nokkinensa. Kukolta kuulema pitää suojata, sanoi talomme päämies. Se oli astellut pensaikossa yhtenä päivänä :-DDD Tokko syönyt kuitenkaan.

  VastaaPoista
 9. Herkkuja siellä, herkkuja täällä voit pihallasi lauleskella. Kyllä sinulla on vaan ihanat kylpijät, tee ihmeessä kasvihuoneen yläreunaan se kyltti " kanakylpylä" :)

  VastaaPoista
 10. Kurpitsat näyttävät joskus ihan peikoilta. Jotkut niistä ovat ihan karvaisiakin. Ja karviaismarjat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppusyksystä kovastikin peikon näköisiä ja karviaismatjat kans ;-D

   Poista
 11. Minä taas ihastelen noita sinun kanojasi. Teillä on siellä vielä niin kaunista, syksystä ei vielä tietoakaan. Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vehmasta vielä on. Nyt jos tulisi vielä lämmin jakso, niin paljon pelastettaisiin.

   Poista
 12. Kaunista, rehevää, herkullista on puutarhassasi. Ja nuo kanat, voi ne on niin mainioita! Ne munii taatusti maailman parhaita munia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiris, olet hyvin oikeassa. Kanani munivat maailman parhaita munia, niistä tulee parhaita lättyjä. Miniäkin kehui päivällä, silloin se on uskottava ;-D

   Poista
 13. Sinulla on viihtyisä ja kaunis piha. Kukkii ja viheriöi. Totta maar kanaset haluavat kylpeä seinien sisällä, vähän suojassa. Minullakin on ollut onni joskus hoitaa muutamaa kanaa ja seurata niiden touhuja, sittemmin katselin ikkunasta naapurin kanoja, joita kukko vahti ja komensi, etteivät päässeet tulemaan maantielle.
  Eikö sinulla ole tarvista mennä lainkaan metsään mustikoita keräämään, kun saat ne puutarhastasi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös kanat olekin hienoja eläimiä. Minusta ne ovat seurallisia ja kukko huolehtii laumastaan, suojelee ja antaa ruoan ensin kanoille, sitten syö itse, jos jää. Jos on paljon jotain tarjolla, sitten syö yhtäaikaa kanojen kanssa.
   Pitää mustikoita metsästäkin kerätä- iskä kerää, minä laitan. Pensasmustikat ovat lähinnä ohikulkusyötäviä.

   Poista
 14. Ihania kanoja. Kertakaikkiaan, tuo kuva oli ehdottomasti paras, vaikka aukeni hitaasti oli pakko odottaa ja se palkitsi vaivan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanat ovat mukavia, niiden kanssa aika kuluu, Kerjäävät aamulla juustoa ja päivällä leipää, sitten kylvetään tyytyväisenä :)

   Poista
 15. oi, miten ihanaia kurpitsoja tulossa ja piha on kiva kanoineen

  VastaaPoista