tiistai 26. kesäkuuta 2012

Karkulaiset

 Olipa kerran ja taitaa olla vieläkin Keltanokkamehiläistenhoitaja. Hän piti hyvää huolta jokaisesta mehiläisestä, puhui niille, huolehti kaikista niiden tarvitsemista tarpeista. Osa mehiläisistä ei kuitenkaan tyytynyt tarjottuun kotiin, ne päättivät yksituumaisesti lähteä katsomaan avarampia seutuja ja lensivät lähimpään pihlajaan pitämään neuvottelua. Ne päättivät vuokrata kodin jostain muualta, kuin nykyisen hoitajansa luota.
Syytä lähtöön Keltanokka ei ymmärtänyt :-o Hän oli kuitenkin sitä mieltä, ettei halua luopua kasvateistaan.
 Hän kokosi nopeasti sopivan yksiön ja ravisteli mehiläiset puusta "matkalaukkuun", kantoi ne uuteen pesään, laittoipa vielä matonkin, mitä myöten mehiläisten oli helppoa astella uutukaiseen yksiöönsä. Talo tutkittiin kuitenkin ensin tarkkaan ennen sinne muutamispäätöksen tekoa. Keskusteltiin keskenänsä, oliko se kyllin kelvollinen uudeksi asunnoksi.
Onneksi oli, sillä kaikki marssivat sisään ja lopulta viimeisenkin mentyä ovesta Keltanokkamehiläistenhoitaja pääsi yölevolle.
Yksiö osoittautui onnistuneeeksi ratkaisuksi, sillä koko mehiläisperhe on viihtynyt ja aherrus uuden kodin sisustuksesta on täydessä käynnissä.

24 kommenttia:

 1. Kyllä keltanokkahoitaja on aivan kelpo emäntä katraalleen, kun noin nöyrästi marssivat uuteen kotiinsa. Eipä muuta kuin onnea uuteen kotiin ja paljon hunajaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulento kannustuksestasi, joskus tuntuu, että se on enemmän kuin tarpeen :)

   Poista
 2. Voi ei noita sun ihania touhujasi! Vaan keltanokka ei taidakaan olla ihan tavallinen keltanokka. Niin oivallisen keinon keksi saadakseen karkulaiset kotiin. Luulen, että hommaavat kiitokseksi nyt paljon hinajaa!!! Mua kyllä nauratti tää juttu, ihan vatsanahka hytkyi:)))))))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuntuu, että ihanuus on tipotiessään, ainakin toissailtana tuntui siltä. Nyt voi jo itsekin nauraa koko puuhastelulle. Ei kait ole mukavampaa, kun saa toisetkin iloiseksi ja toivon, että hymysi viivätää kasvoillasi vastakin puuhiani seuratessasi ;-D

   Poista
 3. Mehiläset tiesivät, että kun vähän uhittelevat niin saavat uuden kodin:))
  Tunsivat uskollisen hoitajansa ja luottivat häneen.
  Nyt tuottavat taas innolla uutta hunajasatoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne näkyy tietävän paljon enemmän, kuin arvaakaan. Vedättävät hoitajaansa kiusallaan ;)

   Poista
 4. Mielenkiintoista ja oikuttelevaa nuo mehiläisten puuhat. Ensin kaikki joukolla puuhun ja sitten astuttiin uutukaiseen kotiin tyytyväisenä. Nyt on hunajaa taas tulossa ja mehiläiset tyytyväisiä työssään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne halusivat vissiinkin yllättää iloisesti minut... no ainakin yllättivät :)

   Poista
 5. Kristus, onkos teillä mehiläisiäkin... !
  Upeet kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On on Orvokki. Ehkä vielä tulevaisuudessa voin esitellä yhden lajin hieman erikoisempia "kotieläimiä", mutta ei kaikkea kerralla ;-D

   Poista
 6. Yksiöt ovat nykyään kovassa suosiossa.
  Ihmiset tekevät niistä kauppoja kuulemma ihan näkemättäkin, eivätkä edes tutki onko se asumiskelpoinen ;)Ei ihme, että mehiläisetkin haluavat asua yksiössä.
  Onpa aika hurjannäköisiä neuvotteluja pihlajassa.En haluaisi olla lähimaillakaan tuollaisia neuvotteluita.
  Nuo mehiläiset pitää sinut liikkeessä sekä hereilllä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siinä katsottiin huuli pyöreänä, miten tässä nyt näin kävi. No lopulta kaikki hyvin.

   Poista
 7. Uskomatonta tuo mettiäisten touhu ja että joku osaa niiden kanssa touhuta, ymmärtää niiden käyttäytymistä. Ymmärtää, vaikka luuleekin, ettei ymmärrä. Sitä vain ihmettelen, miten kummassa sait ne "matkalaukkuun" ja sitten kapuamaan mattoa pitkin pesään. Huh! Hieno tarina ja kuvat tällaiselle täysin mettiäisiä ymmärtämättömälle. Kiitos!

  VastaaPoista
 8. Kun osa mehiläisistä päättää lähteä, ne lähtevät emon kanssa, lentävät periaatteessa lähimpään puuhun ja kokoontuvat emon ympärille. Kun puuta ravistaa ja alla on iso laatikko, niin ne tipahtavat laatikkoon. On tärkeää, että juuri emo on laatikossa. Kun emo saadaan uuteen pesään, niin mehiläiset menevät emon tuottaman feromoni-hajun perässä samaan pesään. Entiseen pesään jää valtaosa mehiläisistä ja ne kasvattavat uuden emon lähteneen tilalle.
  Niin yksinkertaista se lyhykäisyydessään on.

  VastaaPoista
 9. Niin uskomaton juttu jonka kerroit ja jonka ehdottomasti tiedän todeksi.
  Lapsuudestani on jäänyt mieleen miten pitäjämme mehiläishoitajan mehiläiset ottivat kotini savupiipun kodikseen. Hoitaja tuli ja keräsi mehiläiset ja vei takaisin kotiinsa- Vaan tarina ei kerro oliko niillä mehiläisillä matto.

  VastaaPoista
 10. Nämä olennot ovat melko ihtipäistä porukkaa jos niikseen tulee :)

  VastaaPoista
 11. Otsikon kun luin, niin luulin että kanaset ovat karanneet. :D
  Mutta jaa ... nehän ovatkin näitä pörriäisiä jotka ovat lähteneet hieman tuulettumaan ... hih ...
  Ompas niitä monta!
  Ylimmäinen kuva on kuin postikortti. Hienoja paljonkertovia kuvia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanat sentään pysyvät tontilla ja niitä on vähän. Nämä kun lähtevät, niin kaikkien kiinnisaaminen on aika urakka.

   Poista
 12. Oikein järjestivät mielenosoituksen ja sen tuloksena saivat mitä halusivat, uuden kodin. Olet sinä taitava noiden kanssa! Nyt on kuulemma tullut muotiin mehiläisten kasvattaminen parvekkeella, ehdottivat sitä minullekin. Iiik! Minä vaan toivon, että pääsisin eroon ampiaisistamme enkä kyllä yhtäkään pistävää ötökkää sen jälkeen huolisi lähi maillekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en minäkkään aivan parvekkeelle ottaisi, on ne senverran tempperamentikasta porukkaa. Tuolla tontin laidalla ne eivät tuota mitään häiriötä.

   Poista
 13. Mielenkiintoista, jännittävää on mehiläishoito.
  Ne onneksi ovat laumasieluja, pysyvät kasassa, eivätkä lennä kukin omaan suuntaan.
  Hyvä jos sait asettumaan hunajan tekijät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ne lentäisivät eri suuntiin, niin halleluja, sinne saisivat mennä. Ikuna ei saisi ketään kiinni.

   Poista
 14. Mielenkiintoinen tarina mielikuvituksen Terveisiä kuvia Jose Ramon

  VastaaPoista