perjantai 29. kesäkuuta 2012

Kaikkea sitä...

Yhtenä aamuna se tuli kuuden aikaan läpi metsän, kauhean pelottava kapistus. Sillä on aikomus särkeä meidän lampi, tai ainakin syventää sitä.
 Lumipalloheisi on sen tiellä, mutta se ei näytä olevan ongelma. Se ottaa heiden suureen kitaansa ja nostaa sen kaikkineen metsähallitruksen puolelle.
 Sitten se kaapaisee suurella kapustallaan maata ja peittää minun arvokiveni, edes kysymättä olenko antanut lupaa siihen.
Ja katsokaa kuinka sen sieraimet puhaltavat vihaansa vedensyliin! Aikookohan se juoda  lammen tyhjäksi, vai mikä sen tarkoitus oikein on?
 Aikansa möyrittyään, se nakkaa lumopalloheiden paikoilleen, kääntyy ja menee matkoihinsa.
Muutaman päivän kuluttua vesi on noussut normaaliin tasoonsa, mutta on kauan vielä harmata, koska pohja on savea. Nyt lammen syvyys on noin neljä metriä, syvyyttä riittää pidemmällekin uimarille :-)

9 kommenttia:

 1. Voi kauhistus! Ensin melkein pelästyin. Hirveä höyryä syöksevä peto.
  Mutta huh, kilttihän se taisi sitten ollakin, kun heisipuunkin paikoilleen tälläytti. Pohjamudasta varmaankin saa hyvää lannoitetta.... :)))

  VastaaPoista
 2. Hirveä otus taisi tietää tehtävänsä!
  Sopisikohan tähän sanonta: " Aika parantaa haavat ":)

  VastaaPoista
 3. Nyt on syvyyttä uiskennella. Pian se vesi siitä kirkastuu, luulisin.

  VastaaPoista
 4. Voi jestas ... neljä metriä!!! No siinähän onkin hyvä polskia!
  Upea lampi siitä tulee kunhan sipistelet hieman ja kunhan vesi kirkastuu. Mites talvella ... eikös siinä voi jo luistella kun lampi jäätyy?

  VastaaPoista
 5. Huh, nythän siihen lampeen hukkuu...niin syvä siitä tuli.
  Kaikkea kivaa teidän pihapiirissä tapahtuukin.

  VastaaPoista
 6. Voi kauhea mikä kauhakuormaaja työssään. Silla on voimaa mikä jyllää ja pelottavan näköinen. Harmi sun lumipalloheisin :( Jospa vesi nyt kirkastuisi pian, onhan lampi nyt aika syvä, voit vaikka polskahtaa veteen kunhan se kirkastuu :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Oho, onpas lammella nyt syvyyttä, siinä kalatkin säilyvät talven hengissä.

  VastaaPoista
 8. Eiköhän se siitä iloksi muutu, vaikka nyt tuntuu, että kaikki meni sekaisin. Mitäs mettiäiset tykkäsivät tästä touhusta? pesät ovat aika lähellä. Eivät olekaan mitään pikkupesiä enää, tosi suurilta näyttävät.
  Nyt ei pää osu pohjaan, vaikka sukeltaisi. Hiukan täytyy odottaa veden kirkastumista, ennen kuin tekee mieli uimaan :-O

  VastaaPoista
 9. Bikinit on pakattu! Tullaan! Tuonko mitään mukana? Oikeastaan, tästä tulee varmasti kaunis puutarhan keskipiste! Luonto asettuu kohdalleen...

  VastaaPoista