keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Liikenne

 Olen aika-ajoin seuraillut mehiläisten liikenteen sujuvuutta. Kun pesässä voi olla tuhansia ja taas tuhansia mehiläisiä ja on vain pieni rako, mistä ne kulkevat ulos ja sisään, en kuitenkaan ole havainnut eripuraa, enkä liikenneonnettomuuksia ulkoportilla.
Tämä sakki on järjestänyt liikenteen sujuvaksi. Pesään menevät kulkevat sillalta pesään ja ulos tulevat nousevat yläseinälle lahtien siitä medenhakumatkalle. Sujuvaa eikö totta?
Nyt kun paju kukkii- joka on mehiläisten ensimmäisiä siitepölynsaanti kukkia näin keväisin, sitä kannetaan ahkerasti pesään toukkien ruoaksi. Jaloissa on isot "pussukat" joka tulijalla. Viimeviikkoinen sade ja kylmä häiritsi vähän keräystä, mutta onneksi nyt on hyvät ilmat ja lento on vilkasta.

17 kommenttia:

 1. Eiks sua yhtään hirvittänyt katsella linssin läpi noin läheltä... :) Ei ne taida lainkaan kolaroida toisiaan.
  Hienot kuvat !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkäsin ennen mehiläisiä armottomasti, mutta nyt olen tottunut niihin, ei ne pistä, kun rauhallisesti liikkuu.

   Poista
 2. Hienot kuvat mehiläisten käyttäytymisestä, fiksuja ovat.
  Kuvissa näkee hyvin nuo pesään menijöiden "pussukat". Mahtoi olla melkoinen surina...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun ilma vähän lämpeni, niin on liikettäkin ollut mukavasti.

   Poista
 3. Voi jukra! Olenkin aina ihmetellyt, mihin ne laittavat siitepölyn. Entä kun olen kuullut, että mettiäist keräävät mettä. Mihin ne sen laittavat, mikä ero niillä on?? Nyt täytyy vaan ihmetellä. Hienot ja kiinnostavat kuvat. Sata kysymystä heräsi...

  VastaaPoista
 4. Mehiläinen kerää meden mesimahaan ja tyhjentää sen sitten toisille ruoaksi tai kennoon meidän ravinnoksi.

  VastaaPoista
 5. Minä jukrittelen Uunan jäljessä ihan samoin. Vau, tuo alimmainen kuva selvittää paljon, en ole minäkään ennen nähnyt tuollaisia siitepölypusseja, vähän kuin pyöräilylaukut kahta puolen, hyvin pakattuja. Ja kaksisuuntainen liikenne kahdessa tasossa, ilman liikennemerkkejäkin osaavat. Minulta olisi kyllä kuvat jäänyt ottamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seurailen useinkin mehiläisten edesottamuksia, niillä on hienoja tansseja, joista minä en älyä pöläystäkään, mutta ne tietävät mitä kukin tanssi tarkoittaa.

   Poista
 6. Mehiläiset osaavat kulkea sopuisasti kahdessa tasossa, selviävät ruuhkasta viisaalla älyllään, eivät ole tyhmiä. Siitepölypussukat painona molemmissa jaloissa ja ahkeria töissään, onkohan lepohetkiä lainkaan sesonkiaikana. Hyvät kuvat ja uusi kiinnostava joukko. Sinulla on erikoisia ja kivoja kohteita :) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne ahertavat ilman lomia ja ylityökorvauksia koko elinkaarensa.

   Poista
 7. Näin lähelle mehiläisen pesää en ole aikaisemmin päässytkään. Ihailtavan työteliästä ja ahkeraa porukkaa.

  VastaaPoista
 8. Mehiläinen on todella ahkera puurtaja ja pitää pesästään huolen.

  VastaaPoista
 9. Komeat on pussukat. Upeat kuvat olet ottanut!

  VastaaPoista
 10. Isossa yhteisössä pitää olla tietty järjestys. tässähän olisi vaikka kuinka oppimista meille kaksijalkaislle. Tykkään kuvistasi!

  VastaaPoista
 11. Pesään lentävillä mehiläisillä on nuo keltaiset "pussukat", mutta pesästä pois lentävillä ei ole. Hienosti toimii tämä mehiläisten tärkeä työ pölyttäjinä.

  VastaaPoista