perjantai 11. toukokuuta 2012

Kanaset

Kevät on jo niin pitkällä, että kanasemme ovat päässeet ulkoaitaukseen päivisin. Aamuruoka ei tahdo maistua, kun jo ollaan luukulla odottamassa  ulospääsyä.
 Sankari vartioi laumaansa silmä kovana, ettei kukaan ulkopuolinen pääse vahingoittamaan sen haaremin jäseniä.


Pirkkohiltan silmät oikein säkenöivät onnesta, sillä on niin paljon puuhaa ruopsuttaessaan amerikanheidenjuuria. Sieltä tuntuu aina löytyvän makupala suuhun pantavaksi.
Tipsusta alkaa kehkeytyä isokana, sen heltat ovat alkaneet kasvaa, kohta se varmaan avittaa Pirkkohiltaa munantuotannossa.
Pikku on vielä pienikana, sillä ei näy merkkiäkään heltankasvusta, mutta kovasti se on touhussa mikana ja kädestä on ensimmäisenä nappaamassa herkkupaloja.
Ei Lemmitynkään heltankasvu ole lähtenyt vielä alulle. Lemmitty on ahkera kuopsuttaja ja pikkuherkkujen hakija. Lemmitty on ujoin sakista, mutta kuuntelee, kun sille puhutaan. Poseeraamaan se ei olisi ehtinyt, mutta senverran, että juuri kuva saatiin.
Tämä rouva kaivautui pehmeään mullikkoon. Tein kylpypaikan vähän rauhallisempaan nurkkaukseen aitauksessa ja Pirkkohilta testasi sen...
.... niin tarkkaan, että luulin sen saaneen sydänkohtauksen  ja kuolleen tekemäänsä kuoppaan.  Virkustuihan se viimein, puisteli itsensä puhtaaksi ja näytti hyvin onnelliselta kanalta.

24 kommenttia:

  1. Voi tuhannen, kun ihania kuvia. Nämä sinun kanasesi ja kukkosi ovat aivan inhimillistyneet mielessäni. Harvoin kait ihminen ajattelee, että mitähän Pirkkohiltalle kuuluu...... sehän on kana! Näin minä vaan olen ajatellut :))
    Voi tuota multakylpijää, ymmärrän hyvin, että säikähdyit, sillä minäkin luulin, että jotain kamalaa on tapahtunut, kun näin kuvat, huh onneksi teksti sitten kertoi mistä on kysmys. Ja tottahan se, että hieno neiti kylvyn tarvitsee.

    Ihania. Oletko jo maalannut katraasi? :)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsille tein palapelejä kanasta ja kukosta, muuta en ole toistaiseksi tehnyt.
      Minäkin ajattelin ennen, että nehän ovat vain kanoja, mutta käsitykseni niistä on keikahtanut päälaelleen. Elämässäni en olisi uskonut, että rakastun kanaan, olishan tässä parempiakin vaihtoehtoja... ehkä ;-DDDDD

      Poista
  2. Toiveeni toteutui ... nimittäin kun klikasin sivusi avautumaan niin mielessäni ajattelin että olisikohan kuvia kanoista ja olihan täällä.

    Ja mitä kuvia!!! Todella kauniita ja edustavia kuvia. Kanaset ovat niin kauniita kuin neitokaisten kuuluukin olla ja kukko taas miehekkään komea.

    Tuo kanojen kylpeminen on minulle uusi asia. Olen toki moisesta kuullut, mutta että noinkos ne kylpee. :) On teillä siellä onnelliset kanat ja kukko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tiennyt kanan kylpevän, mutta tuollaista pemistelyä en osannut odottaa minäkään. Oli se riemullista katsottavaa. "Pikkukanat" kylpivät kerran kanalassa ja mkasivat kyljellään, jalat sojottivat minne sattui, luulin niiden olevan kipeitä :-DD

      Poista
  3. Voi että sympaattista sakkia koko porukka! Kiva, että sait kuvat tänne, että mekin nähdään onko kanat kasvaneet. Että heltastako sen huomaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun heltat alkavat kasvaa, kana aikuistuu ja aloittaa sen jälkeen muninnan. Lupasivat kesäkuulla niiden aloittavan ja näyttää, että Tipsu on näistä kolmesta edistynein.

      Poista
  4. Hienoja ovat sekä Sankari, että hänen koko haareminsa.
    Pirkkohilta näyttää tosiaan testanneen sekä kylpypaikkaa ja sinua :)
    Ihania kuvia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkkohilta on aika persoona kanaksi, se osoittaa heti mieltään, ellei joku asia mene sen mielen mukaan.

      Poista
  5. Aivan ihania kuvia. Tunnen sympatiaa etenkin Sankaria kohtaan, olen itsekin kukko, kiinalaisen horoskoopin mukaan;)) Mitä tuo mullikko on, missä rouva kylpee? Ainakin näyttää olevan kovin mieluinen paikka.
    Tällaisia kuvia olisi ihan nähdä toistekin. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullikossa on höylälastua ja multaa, se on käännetty monta kertaa sekaisin, sillä tavalla se on saatu kuohkeaksi ja kanoille mieluisaksi. Kyllä kuvia varmasti tavantakaa tulee näytille :)

      Vai kukko olet kiinalaisessa, johtaja, osallistuja, eturintamassa kulkija..ko? ;-)

      Poista
    2. Noinko siellä sanotaankin? En sitten taida olla tyypillinen kukko ollenkaan.:(

      Poista
  6. Ja nämä ovat ihka oikeita kanoja.. ei mitään satusellaisia? Kovimpa ovat inhimillisen näköisiä. Ihania kuvia. Ja blogisi on muuten aina yhtä mieltä rauhoittavan näköinen, siis kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan oikeita ovat kanat, hauskoja seurattavia kaikkine kotkotuksineen.
      Kiitos kehuista. :-)

      Poista
  7. Olipas kovin kiihkeä kana noissa viimmeisimmissä kuvissa :) Ajattelepas jos siellä kylpisi kanojen esi-isiä, dinosauruksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisihan se aika katsottavaa, jos dinot siellä kylpisivät. Ainakin kuvan ottaisin :)

      Poista
  8. Hieno pihattokanala ja persoona asukit. Jokaisella nimikin, sinä saat ihan varmasti onnelllisen kannan munia kiitokseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pirkkohilta lahjoittaa minulle munan joka toinen päivä, makoisia ovat :)

      Poista
  9. Voi kun ihana kuvasarja kukosta ja haaremikanoista! Tuntuvat asuvan onnellisen kanalan paratiisissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen kanasteni olevan onnellisia ja tyytyväisiä olentoja :)

      Poista
  10. Miten minulta meinasi lipsahtaa tämä ihana kuvasarja ohi. Onneksi kävin etsimässä sitä huomiota, niin samassa näin. Mielestäni kelasin äitienpäivän jälkeen kaikki väliin jääneet sivut, missä tämä silloin oli piilossa.
    Aikamoisia persoonia ovat kaikki. Tosi erilaisia, kuten me ihmisetkin. Kyllä sen nyt arvasi, että Lemmitty on aluksi vähän ujo, mutta kyllä se kohta aloittaa, odotas vaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aloittanut jo - liehittelee kukkoa täyttäpäätä ja ajoi kissan tiehensä ;-DD

      Poista
    2. No lopultakin laitoit kanoistasikin jotain kuvia ja tietoa!
      Olen oikein odottanut.
      Mutta toi Pirkkohilta on kyllä oikein onnellisen näköinen ja onnellinen näyttääkin olevan, oikein lotkosti ottaa olonsa siellä multakasassa!
      Sen näkee, että se nauttii!
      Tipsusta on jo ihan selvästikkin tullut aikuisempi kana, että pian sitä tulee munia...
      Pikku ja Lemmitty onkin ihan selvästi nuoremman näkösiä.
      Ja itse kukkoherra Sankari, vasta komeaksi on tullutkin!
      Kyllä sen kannattaakin haaremiaan hyvin paimentaa, ovat kaikki niin kauniita kanoja!
      Ihanaa, nyt sulla on monta kotilemmikkiä!

      Poista