maanantai 4. toukokuuta 2020

Kello


Kello
Laskeuduin alakertaan, entiseen perunakellariin. Sinne olin rakentanut itselleni askartelutilat monenkirjaville harrastuksilleni.
   Keittiöni kello sanoi yhteistyösopimuksensa irti, pomppaamalla ikkunan päältä lattialle. Kun muovia oli, särkyi korjaamattomaan kuntoon.
   Löysin kappaleen oksatonta koivua, piirsin siihen kellotaulun, vähän ruusukkeita ja lehdykkeitä. Laitoin kappaleen tukevasti höyläpenkkiin ja aloitin kaiverruksen. Taltta kiertyi sulavasti kuvioita myötäillen, ja jälkeä alkoi syntyä.
   Veistettyäni muutaman kierroksen, kuvio alkoi näyttää jo joltakin. Innostuin jatkamaan ja lopulta uusi kellotauluni oli valmis.
   Lakkasin taulun muutamaan kertaan ja hankin kultasepän liikkeestä koneiston ja kullanväriset viisarit. Lakan kuivuttua, asensin koneiston kellotaulun taakse kaivertamaani koloon ja viisarit paikoilleen. Nostin luomukseni entisen kellon paikalle.

Tulipa tosi hyvä.

12 kommenttia:

 1. Kellosta tulikin entistä ehompi.

  VastaaPoista
 2. Voi, varmasti upea kello - paljon parempi kuin se entinen muovinen!

  VastaaPoista
 3. Vau, kellosta tuli varmaan hieno! Taitavaa työtä.

  VastaaPoista
 4. Taitavaa taltan käyttöä, että ruusuja saa aikaiseksi. Monin verroin arvokkaampi ja tietysti tyylikkäämpi kello on nyt keittiön seinällä.
  Istutit krapusanat kirjoitukseen hyvin luontevasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii. Veistäminen on pitkäjänteistä puuhaa.

   Poista
 5. Voi että, haluaisin sen kellon nähdä, sillä tiedän, että se on kaunis!

  VastaaPoista
 6. Olen kaksi kertaa yrittänyt saada sitä tänne, mutta blogini ei suostu välittämään kuvia. Jäljempänä oleva Hiltakin oli työn ja tuskan takana saada näkyviin.En tiedä mikä tätä blogia vaivaa.

  VastaaPoista
 7. Tulin katsomaan sun kelloasi, ja voi ihmettä, miten kaunis onkaan!
  Sinä olet kyllä taiteilija ja hyvä sellanen!
  Ihan todella kaunis kello, ei ole ollut ihan helppo tehdä, mutta sulta onnistuu melkein mikä vaan ja jälki on kaunista, niin kaunista!

  VastaaPoista
 8. Kiitos Harakka. Taiteilija olet sinäkin, maalaat niin hienoja teoksia haasteisiin ja varmaan muutenkin. Yritän torjua dementiaa harrastamalla kaikenlaista ;-DDDD

  VastaaPoista