tiistai 28. huhtikuuta 2020

Vappu

Vappu
Se painaa vappua päälle ja pitäisi keksiä jotain punaviinille kaveriksi ruokapöytään. Liha olisi hyvä, mutta kun en pidä lihasta. En varsinkaan naudanlihasta. Se maistuu lehmälle, lammas villalle ja sika on aika rasvainen yksinään käytettäväksi. Kana taasen saa olla rauhassa, enhän voi kasvattejani ajatellakaan syödä.
Jotta pääsisin jonkinlaiseen sopimukseen, kävin kaikkitietävillä kokkisivuilla ottamassa selvää, minkä tyyppisiä mausteita voisi käyttää eri lihoille. Lammas tykkää rosmariinista, kana kuminasta, basilika possulle ja korianteri naudalle. Luettuani ohjeita, päädyin sittenkin kalaan.
Sitruunasärki: Ohueksi leikattua särkifilettä, oliiviöljyä, sitruunamehua, rosmariinia, viherpippuria merisuolaa. Kerroksittain. Kypsymisaika vuorokausi. Kellarista löytyy puna/valkoviiniä
Tervetuloa rauhallinen, mutta nautinnollinen vappu

Ohje on aito.

15 kommenttia:

 1. Sianlihaan sopii hyvin salvia, se vie rasvaisuuden makua pois.

  VastaaPoista
 2. Ruoka kuin ruoka, juoma kuin juoma - nautinnollista vappua!

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ihanalta tuo särkiohje!

  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla. Sitruuna marinoi kalan vuorokaudessa.

   Poista
 4. Sitruunasärki kuulostaa herkulliselta! Hyvää vappua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman voi tehdä myös lahnasta, säyneestä ja periaatteessa kaikista kaloista.

   Poista
 5. Tässä on hyvä vappuherkku.
  Särki on turhaan aliarvostettu kala. Kirjoitit mukavasti vapputeemaan, toivotankin herkutteluvappua sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on valtakalana hauki, ahven, särki, lahna, myös säynettä saa keväällä joistakin järvistä. Niitä kaikkia kalastan ja laitan ruoaksi. Särki on muuten savustettuna parempi kuin hauki, jopa ahventakin maukkaampi.

   Poista
  2. Mielenkiintoista, miten eri alueiden kalalajit poikkeavat toisistaan. Täällä on paljon pikku lampia, joista saa haukea ja ahventa, molemmat ovat minun makuunni. Joesta kalastetaan purotaimenta, siikaa, haukea, ahventa, josksu saa mateenkin. Pikku ojista saa tavallisemmin vain pikku tammukkaa. Isommista järvistä lahnaa ja särkeä lisäksi.
   Tiedän ainakin, että särjestä saa itsetehden purkkikalana hyvää, myös särkipihvit maukkaita. Savustettuna en ole särkeä maistanut, en myöskään haukea, jota kuitenkin muutaman kerran loimutettu. Loimutus ei ole nälkäisen hommaa!

   Poista
 6. Punaviinihän sopii kaikkien rehujen kanssa: menee salaatit ja perunat ja kaikki :D Ja menee se punkku ilmankin!

  VastaaPoista
 7. Kala on hyvä valinta! Nam, tuli nälkä ohjeitasi lukiessa.

  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kala on kevut ja monituolisesti valmistettava ruoka. Itsepyydettynä saa vielä kunnonkohotustakin. Hyvää Vappua sinulle Millin :)

   Poista