tiistai 24. helmikuuta 2015

Vesiviljely

Olen tuossa vaivihkaa seurannut Mummeli blogissa meneillään olevaa vesiviljelyä. Ahkerana kokeilijana tietty kiinnostuin asiasta ja siihen sain hyvän mahdollisuuden kokeilla. Poikani muutettua etelä-suomeen, hän jätti varastooni käyttämänsä laitteet. Ne ovat olleet monta vuotta huuskolttina ja varaston täyttönä. En ole niiden päälle mielestäni älynnyt mitääån, mutta nyt kaivoin ne näkösälle ja kas kummaa, ne ovat kasassa.

 Tässä laitteet kasattuna ja toimintaperiaate kartoitettuna. Hyvin yksinkertainen systeemi.
Tässä lopullisesti käyttökunnossa. Kylvin muutamia siemeniä kokeeksi ja nyt odottelen, tuleeko sieltä mitään. Ruukkuihin legasoraa eli ruukkusoraa, saa rauta- ja puutarha kaupoista. Ravinnelitkuja saa internetin ja puutarhakauppojen kautta. Jos tämä onnistuu, niin läpi vuoden voi kasvattaa pikkusyötävää leivän päälle ja mausteeksi keittoihin. Tarvitaan siihen vähän innostustakin, mutta sitähän meiltä ei puutu ;)

Tämän systeemin voi tehdä vaikka sankoon. Vesiastia - uppopumppu, vai akvaariopumppukohan se olisi, väliritilä - verkkoruukku - soraa ja ravinnetta. Niin ja valolamppu.

10 kommenttia:

 1. Vauh mikä idea! Innostusta ei puutu mutta tilat käy jo vähiin ,meillä siis ;) Odottelen kanssasi innolla mitä tulee!

  VastaaPoista
 2. Sinulla intoa ja kiinnostusta riittää! Kohta on tietenkin kaikki paljut täynnä kasveja. Tai, niinhän ne keväisin tahtoo muillakin olla.

  VastaaPoista
 3. Kaikkea sitä! Ja meillä kun voisi laittaa suoraan ruukkuun ympäri vuoden enkä siltikään viitsi...

  VastaaPoista
 4. Vähän erilainen systeemi kuin tuo minun systeemini on, mutta varmasti yhtä tehokas. juuri äskenkin ruokani päälle silppusin aika kasan vihreetä. Tässä mun systeemissä on sellaiset tapbletit joihin on siemenet laitettu valmiiksi.
  Onnea kasvattamoosi.

  VastaaPoista
 5. Mielenkiintoista ja taitoa tuokin vaatii. Minulla ei ole viher- eikä leipojan peukaloa. Jännittävää miten kasvu lähtee.

  VastaaPoista
 6. Mielenkiinnolla seuraan sinunkin yrttikasvattamoasi.

  VastaaPoista
 7. "tarvitaan siinä vähän innostustakin" heh heh. Sanoisin että palava into pitää olla että näin hienot systeemit

  VastaaPoista
 8. Komiat on laitteet. Nyt jäämme porukalla odottamaan, mitä saat leipäsi päälle ;-) Mielenkiintoinen juttu tuo vesiviljely.

  VastaaPoista
 9. Jopa on metka laitos. Melko ison tilan tuo viljelmä ottaa, mutta niinhän ne farmit yleensäkin.

  VastaaPoista
 10. Ahaa, nyt se alkaa!!! Kevään siemen on kylvetty, tai oikeastaan monta, mutta idea! Nyt kyllä yllätit totaalisesti. Mielenkiintoista nähdä, koska alkaa vihertää. Kummaa tämä helmikuun loppu, että aina se herättää jotain uutta kummaa, vaikka syksyllä kuinka päättää, että ensi vuonna en kylvä mitään :-DD

  VastaaPoista