tiistai 3. helmikuuta 2015

Lunta ja ahvenia

 Luin yhtenä päivänä sinin blogista, että voisi seurata vuoden kehitystä kuvin. Noin samasta paikasta kuva vaikkapa kerran kuussa. Innostuin asiasta, koska olen tehnyt tämän ennenkin ja se on ollut mielenkiintoista ja hauskaa.

Nyt kun luntakin on aivan mukavasti, on kiva seurata, kuinka se alkaa keväällä laskeutumaan, vai saammeko koko kesänkin ottaa hankikuvia.
Mieheni kävi merellä pilkillä ja sai pannukarkeita ahvenia. Päätimme savustaa ne ja yhtään kainostelematta voin kertoa, että maukkaita tuli.
Meillä kun ei ole aurinko juurikaan näyttänyt naamaansa, niin kuvat ovat ainaisen sinisen hetken kuvia. Taivas on pysynyt tummana ja uutta lunta saatu.

13 kommenttia:

 1. No, jopa on lunta!!! Meidänkin lumi on tullut teille, silti voi käydä niin, että meillä on keväällä lunta ja teillä ei.
  Ai hitsi, ahvenet maistuisivat kyllä täälläkin, mutta ei ole jäätä, missä pilkkiä. Juuri katseltiin tänään sulaa Aurajokea ja merikin näytti olevan vapaa.

  VastaaPoista
 2. Toivotaan, että kesäkuvissa näkyisi muutakin väriä kuin valkoista ja sinistä :)

  VastaaPoista
 3. Juhannus on ennenkuin tuo lumimäärä sulaa ;D

  VastaaPoista
 4. Kyllä ne lumet vielä lähtee kunhan aurinkoa näemme enempi ensikuulla. Teillä on herkuteltu ihanilla kaloilla.

  VastaaPoista
 5. Tällanen voisikin oilla kiva kuvausjuttu.
  Olenkin tätä kuitenkin epäonnistujana kerran kokeillut ja kerran onnistuneenakin...Mutta nyt, kun on aikaa enemmän, voisinkin tätäkin kokeilla ihan itsekseen, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 6. Hieno juttu! Kiva seurata mitä sinun lumikinosten alta paljastuu!

  VastaaPoista
 7. Oletko ottanut tuon eka kuvan vatsallasi hangessa, se voi keväämmällä olla märkää hommaa :)
  Lunta näyttää riittävän, ja tuo savustuspönttö on niin ihana siinä höyryämässä lumen keskellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika alas piti nöyrtyä. Halusin kuitenkin kuvan tuosta perspektiivista, että näkyy lumen todellinen korkeus. Sitä on seitsemänkymmentä senttiä. En taida keväällä kontata ;)

   Poista
 8. Paljon on lunta siellä, mutta lumeton kesä tulee olemaan kuitenkin. Talvella pitää lunta ollakin, kyllä tämän ajan kuvissa valkoinen on hyvä.
  Hieman kateellinen voisin olla ahvenistanne. Täällä lumiltilanne niin reilu, etten ole edes pilkille päässyt.

  VastaaPoista
 9. Teillä on sitten yhtä 'riittävästi' lunta kuin meillä :) Ja aurinkoa kovasti kaivataan!
  Ahvenet on herkkua, itse en kalasta (enkä ehkä osais laittaakaan), mutta isäni on kova kalamies ja äiti huippukokki niistä herkullisia paistamaan!

  VastaaPoista
 10. Ihana savun ja savuahvenen tuoksu leijaili tänne Pielisen rannalle saakka. Nam, savukala on herkkua niin kuin kala yleensäkin. Tämä onkin kiva luonnonaikojen seuraamisen idea, sama paikka, eri aika.
  Lunta on teilläkin, kuin myös täällä. Pielinen on jäässä joten kalastavat jään alta :-) Lumitöitä riittää ihan omiksi ja toistenkin tarpeiksi ;-)

  VastaaPoista
 11. Teillä näyttää talo hautautuneen lumeen. Kai sieltä joku lumikäytävä on ulos?

  VastaaPoista
 12. Lunta on täälläkin; sukset on paras kulkuneuvo umpihankeen.

  VastaaPoista