lauantai 1. joulukuuta 2012

Mandala 16. Sitä en unohda koskaan.


Sitä en unohda koskaan - kun katsoin totuutta silmiin.
Nyt kävi niin, että eka kerran tein kaksi mandalaa samasta aiheesta. Syytä en osaa kertoa kummemmin kuin selitystäkään näihin.
Perhotar toi minulle täytekynän ja sanoi, että minun on aika kokeilla sillä piirtämistä :-o

23 kommenttia:

 1. Hienoa jälkeä syntyi mustekynälläkin,
  mutta alin saa enempi pauloihinsa hypnotisoivine silmineen ja vahvoine väreineen. Hyvin voimakas.

  En lähde tulkitsemaan sisältöä.:)

  VastaaPoista
 2. Aivan huikeita molemmat. Eikös vaan olekkin jännää, miten tämä haaste alkaa kuljettamaan itseään kun saa kynän käteen?
  Minuun tehosi tuo ylimmäinen, siitä nousi sanoja mielen päälle kuten, katseeni suojassa, minä pidän sinusta huolta..

  VastaaPoista
 3. Ekassa mandalassa nään seksikkyyttä ja voimaa. Jättää tietyn mystisen tunteen, et mistä kaikesta se kertoo. Upea piirros :)

  VastaaPoista
 4. ich lasse mir Zeit und um es auf zunehmen und wirken zu lassen diese Bilder und die Bedeutung ... sehr Ausdruck stark!
  Der Stift der malt was aus uns hinaus möchte zu zeigen in uns!
  Toll wunderbar!

  VastaaPoista
 5. en tiedä mistä johtui vaikka tosi hienoja kuvia olet tehnyt mutta ylempää katsoessa minulle tuli äärettömän surullinen tunne, enkä tiedä itsekkään miksi!? alemmasta tuli mieleeni" ovela kuin kettu" onko kyseessä asia jolla olet huijannut itseäsikin? tosi taitavasti olet kuvasi tehnyt ja taidampa itsekkin kokeilla tuota mustekynää:)

  VastaaPoista
 6. Oooh ! Mitä ihmettä se tuomani kynä on tehnytkään ! Tuijotan vain suu auki mandalaa, ja mietin, että mitä, mitä ihmettä :) Tie on nyt selvästi auki ja kutsuu katsomaan ja kulkemaan ;)

  VastaaPoista
 7. Mielenkiintoisia ovat, se miten olet katsonut itseäsi silmiin jäi mietityttämään ankarasti, mutta on parempi etten sano siitä sen kummempaa. Allaoleva oli vangitsevampi, ylläoleva oli herkempi ja mutta silti vahvempi, ehkä siinä oli enemmän Sinua? Tai ehkä sitä, mitä halusit nähdä? Nämä ovat vaarallisia kysymyksiä, jotka vähän arveluttavat, koska eihän minulla ole oikeutta kysellä mitä Sinä näet, minulle kuuluu vain katsominen ja ihailu:)

  VastaaPoista
 8. Jännittäviä versioita katse-teemasta, ensin herkkä kuvitus jonka sisään voi kulkea. Jälkimmäinen on pelkistettyä merkkikieltä. Suggestiivinen, liikkuva ja vaihtuva katse seuraa tarkastelijaa.

  VastaaPoista
 9. Syvällinen ja ajatuksia herättävä pari. Se mitä näit, on täytynyt olla vaikuttavaa. Ainakin sen kuvaaminen on.

  VastaaPoista
 10. Minulle tulee alimmaisesta mieleen toteemipaalu, jossa kuvataan mitä tämä ryhmä on nähnyt. Kaikki neljä ovat yhtä ja näkevät saman näyn, eli ylimmäisen mandalan.
  Näky on voimakas, dynaaminen, maaginen ja suurta viestiä näyttävä. Se kertoo, miten suuri totuus on, miten pieni ihminen ei pysty sitä omilla aivoillaan ymmärtämään.

  Vaikuttavat mandalat, näitä on pakko tulla katsomaan uudestaan...

  VastaaPoista
 11. Totuus taitaa olla aika julma! Eka kuvassa ikäänkuin repisit silmät totuuden päästä, toisessa katse muuttuu eläimelliseksi????

  VastaaPoista
 12. Totuutta ei pääse pakoon, varsinkin jos tuijottaa suoraan silmiin! Upeaa jälkeä kynälläsi sait, mandaloitasi jää vain katselemaan ja ihastelemaan!

  VastaaPoista
 13. Tuo ylin hätkähdytti erityisesti rohkeudellaan. Totuuden silmiin katsominen vaatii niin kovin paljon.

  VastaaPoista
 14. Zwei absolut imposante Mandala. Sehr ausdrucksstark und absolut genial...
  Herzliche Grüsse, Sichtwiese

  VastaaPoista
 15. Pitkään katselin ja mietin näitä. Nuo silmät ovat niin vaikuttavat, ne näkevät joka suuntaan. Totuutta ei pääse pakoon.

  VastaaPoista
 16. Kalevalaisoloinen tuo ylimmäinen. voimallinen. syvää tunnetta. alempi upeinen muotoineen ja väreineen, silmä silmästä silmään. katsoo ja näkee. Jos pitäisi valita, en osaisi. Molemmat puhuttelevat....

  VastaaPoista
 17. Hyvin puhuttelevat, upeat kuvat. Näen tässä palan omaa elämääni. Totuus läheisestä...ensin tiukka katse, sitten lopuksi jo lempeämpi.

  VastaaPoista
 18. Ooo miten voimakkaita kuvia! Minulle tuli näistä ensimmäisenä tektiä lukematta mieleen viettien ja järjen taistelu sen enempää yksityiskohtiin menemättä. Tarkemmin tutkien näistä kyllä löytää mitä vain tulkintaa omista lähtökohdista riippuen. Upeaa, hienosti totteli täytekynäkin.

  VastaaPoista
 19. Ensimmäinen ajatus, mikä tuli mieleen ylemmästä. Aivan kuin joku iso asia on täytynyt pistää syrjään vastentahtoisesti ja se putkahtaa mieliin yhä.
  Alhaalla sama, sinä katsotaan eri silmillä, kuin muokaten erilaista näkemystä, lähestymistä unohtumattomaan asiaan.

  VastaaPoista
 20. Sulla on todella hieno mandala, katsoin sitä kauan aikaa..paljon mielenkiintoista katsottavaa..
  Tulin välillä kurkkaamaan teitä, hi!

  VastaaPoista
 21. Voi kuinka kauniita Mandaloita piirrät. Tuo ensimmäinen vangitsee...

  VastaaPoista
 22. Mielenkiintoisia ja puhuttelevia mandaloita. Molemmat ovat todella kauniita, taidolla tehty.

  VastaaPoista
 23. Vallan sykähdyttäviä ja raastavia tunteita näissä on molemmissa. Alempi saa lähes hypnoosiin katseillaan ja niiden voimalla saa melkein nuotion palamaan. Ehkä siinä nuotiossa ne ikävät muistot hukan harmaantuvat tuhkaksi muuttuessaan ja ajan tuulenpyörre kuljettaa ne kauemmas mielestäsi. Tai sitten ei. Tosi hienosti olet nämä piirrellyt.

  VastaaPoista