keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Rukalla.

 Aamupäivä oli paksun pilviverhon peittämä, mutta vettä ei satanut kun saavuimme Rukan komeisiin maisemiin.
 Olisipa nyt aurinko paistanut. Tuolla kaukana on pieni läiskä valoa, mutta se ei jaksanut tulla koko alueelle.
 Hui kauhistus, kuinka jyrkkä tuo mäki on. Noita portaita oli yli neljäsataa kappaletta. Ne kaikki oli askellettava päästäkseen huipulle. Urheasti nousin perille asti ja alaskin sieltä oli tultava. Liikunta kyvyttömäksihän se lopulta vanhan kompuran vei. Vissiin meni niille kuuluisille maitohapoille, kun jonkin ajan kuluttua jalat alkoivat hissukseen kantaa. Tuo punainen pilkku tuolla rinteessä on ihminen. Hän ja muutama muu kerholaisista hakkasivat urheasti arvokasta kiveä, mistä kaikki saivat sitten muistot mukaansa.
Rinteen jyrkkyyden- ja jalkojen pettämisen takia, en uskaltanut mennä hakkuupaikalle...
Mutta silti sain kotiin tuotavaa, kuten kaikki muutkin. Kun levähdin rapuilla ja siinä katselin kivikasoja allani, löysin kaksi palasta jalkaini juuresta. Rinnassa läikähti mukavasti. Aina se mikä on tarkoitettu se tulee :-)
Nyt hellitän tämän retken osalta. Retki oli kaikkinensa onnistunut ja antoi voimia jatkaa syksyn touhuja arjessa :-D

22 kommenttia:

 1. Mukava retki henkeäsalpaavissa maisemissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina kannattaa lähteä kotoa pois ja mukava palata muistoja kassillinen mukana :-)

   Poista
 2. No huh, kyllä jäis meikäläiseltä nuo rappuset kiipeämättä! Kannaattaakin siis istahtaa rauhassa rappuselle ja tutkia maastoa jalkainsa juuresta. Voi löytää aarteita lähempää kuin luuleekan.
  Ihanat nuo vaaleanpunaiset kivet!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivien pitäisi olla vaaleanvioletteja, mutta kamera ei suostunut sitä väriä antamaan. Ne ovat sitä kuuluisaa rukan ametistia.
   Lujille kiipeäminen otti minullakin :-D

   Poista
  2. Muistankohan oikein..... että ametisti olisi kalojen kivi????

   Poista
 3. Kiva oli tutustutua tällaiseen kivenhakuretkeen. En tiennyt tällaisia olevankaan. Kivien lisäksi saitte nauttia kauniista maisemista ja hauskasta seurasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivikerhon retket ovat aina muutakin, kuin kivien keruuta. Se on yhdessäoloa, gallerioissa käyntiä, iloista leikinlaskua ja kiusoittelua, jotkut myös marjastavat. Se on hauskaa reissaamista yhdessä.

   Poista
 4. Kaunis kuva syvälle kohti horisonttia. Kerros kerrokselta kauas. Kaunis kuva nytkin ja valo hohtaa siellä jossain kaukana. Olen aikoinaan lasketellut, eivätkä mäet olleet niin suuria, mutta nyt kaikki ne ovat kasvaneet, enkä uskaltaisi tulla alas millään konstilla, enkä pääsisi ylöskään, vaikka hissi veisi. Ei ollut helppoa mennä sellaiseen yksittäishissiin, missä laitettiin vain putki pyllyn alle ja siitä piti mennä varustukset päällä. Nuorena selvittiin, mutta... Olen muuten ollut Rukallakin laskettelemassa, mutta tämä taitaa ollakin hyppyrimäki, näyttää aika jyrkältä.

  Mutta aarteita löysit, mitähän niistä talven aikana syntyykään. Aarre oli koko matka, hienoa että otit meidätkin mukaan. Täällä kun vain muuten kökötämme, eivätkä huikeat maisemat avaudu ikkunasta. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on "kotkien"mäki, mutta talvella olen käynyt katsomassa laskettelua, en itse rinteessä. Olisin varmasti ollut ensimmäisessä puussa, jos olisin sukset saanut jalkoihini.
   En ole koskaan lasketellut :-o
   Tiedätkö mitä? Ensi kesänä taidan lähteä huuhtomaan kultaa, oli vähän puhetta :-D No se on niin kaukana vielä, vasta haavetasolla.

   Poista
 5. Tosi komeita kuvia olet ottanut reissultasi. Matka on ollut antoisa ja kiva. Kiitos kuvasarjoista, sain myös reissata mukanasi komeissa maisemissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko ja ole hyvä. Matka oli antoisa, niinkuin nämä matkat aina ovat.

   Poista
 6. Menin maitohapoille pelkästä katselemisesta. Pieni ihmisenpilkku korostaa maiseman korkeutta ja jylhyyttä.
  Hienoja kivia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rinne on todella majsteettinen, mahtavuutta ei kuva kerro oikeasti, mutta tuo ihminen vertailukohteena vähän nayttää totuutta.

   Poista
 7. Kyllä pitää olla hyvä kunto, että ylös asti jaksaa nousta rappusia pitkin huh huh, mulla tuli hiki jo pelkästä ajatuksesta!
  Mutta hieno retki teillä on ollut ja ihania kiviä olet löytänyt, kivet on niin ihku ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lujille se otti, sen myönnän :) Kivet ovat komeita, kun saisi vielä tehtyä niistä jotain :-)

   Poista
 8. Kauniit on maisemat rukalla niin kuin edellisessä kiutakönkäällä. Minulla oli hurjan monta vuotta etten ollut käynyt rukalla, oli kyllä järkytys kun en ollut tuntea maisemaa ollenkaan.
  Mutta kyllä koillismaalla elinkeinoa tarvitaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon oli paikat muuttuneet minunkin edellisen käyntikertani jälkeen. Hieno paikka se on ja elinkeinona työllistävä. Hyvä niin :)

   Poista
 9. Joskus kivoja asioita tupsahtelee eteen ilman mitään tekemättä, ihania kiviäkin : ) Nuo ametistit ovat kyllä komeita, näyttää vielä noin isoiltakin ! Vai haaveilet sinä lähteväsi kultaa huuhtomaan ;) Olen kerran kokeillut, ja muutaman hipun putkiloon saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minäkin kerran käynyt kullanhuuhdonnassa ja pieniä hippuja tuubiin näytiksi saanut. Ajattelin, että en käy etelässä, mutta pohjoisessa voisi käydä :)

   Poista
 10. Jännä tällainen kivenhakuetsintäreissu. Mihin sunä niitä varastoit? siis kiviä. Vai onko ne niin isoja kuin tuosta kuvasta voisin päätellä, ihan murikoita... :)
  Sun pitää tietää kivistä paljon, että osaat sit noukkia oikeita ja haluttaviai lajikkeita.
  Korkealla on hyvä olla, sen jälkeen kun sinne on kavunnut. Upeat maisemat ja ruskakin on noin komea.

  VastaaPoista
 11. Makro saa kivet näyttämään isoilta, ei ne ole kuin vähän tulitikkulaatikkoa isommat :) Minulla on laatikoita, missä säilytän arvokivet. Kivistä täytyy tietää vähän, ettei kaikkia kotiin kuskaa, se taito karttuu ajan myötä.

  VastaaPoista
 12. Iih, kiipesit nuo portaat ylös asti, on sinulla hyvä kunto! Onnistuisin siinä ehkä päivässä, ja seuraavana päivänä alas.. Luottaisin siihen, että istuessani kivet kiipeilisivät syliini. Tuommoiset retket on kyllä mukavia.

  VastaaPoista