torstai 13. syyskuuta 2012

Reissu2.

 Seuraavana aamuna suunnistimme ensimmäiselle kivenkeruupaikalle. Alue oli monta hehtaaria iso soran-ottopaikka. Porukka kiiruhti löytämään parhaat kivet, jokainen suunnalleen. Aamu näytti parhaat puolensa, aurinko paistoi ja ilma oli lämmin. 
  Löytyihän niitä kiviä jokaisen sankoon. Näissä kuvissa on mm. Aventuriinia, esim. tuo vihreä, missä on valea raita. Epidoottia edessä vihreä kivi. Unakiittia yläkuvassa puna-vihreä ja kvartsia valkoinen, jossa mustia täpliä. Joitain vielä, mutta tietoni tekee uupelon niiden kohdalla

 Maisematkaan eivät hullummalta näyttäneet. Monttujen takalaidalta lähti komea harju jonnekin ja sen varrella- molemminpuolin harjua oli kirkkaita lammikoita, siis aivan upeita silmän iloja.
 Kun kivet oli kerätty ja porukka taasen majapaikassa, saunomisen jälkeen vietettiin muurinpohjalettu-ilta.   Arvatkaa vain maistuiko makkarat, muurinpohjalätyt,  pannukahvi ja paljon muuta.  Nam..

Seuraavaksi piipahdamme Kiutakönkäällä.


21 kommenttia:

  1. Nyt täytyy sanoa, että olen kateudesta vihreä kuin aventuriini!
    Sormeni syyhyävät noihin kiviin ja makkaraa haukkaisin niin mieluusti (ei yhtään makkaraa tänä kesänä:(
    Upea on reissunne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä makkara on hyvää, kun hiukoo. Jospa saisin hiottua aventuriinista jotain. Jos saan jotain aikaan, varmasti näytän kans.

      Poista
    2. Jään innolla odottamaan....

      Poista
  2. Asiantuntijahan ole kivien nimeämisessä. Kauniita kiviä löysitte.
    Antoisaa on ollut.
    Kuusamossa on upeita harjumaisemia. Lapsuuden kotini on hiekkaharjujen välissä.
    Hassua on, että lampia voi olla kapeilla harjulla.

    Äläkä puhu lättyistä ja makkaroista, joudun menemään pian makkaran kimppuun.;))

    VastaaPoista
  3. Onpa ilmeikkäitä kiviä! Näkymä alas lammelle on todellakin silmää hivelevä.
    Ja, tuo eväspuoli,ei niinkään makkarat (niitä muuten tänään grillattiin) mutta lätyt...niitä on kyllä lähipäivinä paistettava,sellaisia pitsireunaisia.;))

    VastaaPoista
  4. Tuo se olisi onnea, etsiä noita kiviä!
    Ja noin valtava aluekkin vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivien etsintä on kurinalaista hommaa, mieli löytää miljoonien seasta etsimänsä ja vielä kun aurinko paistaa ja ne ovat kaikki harmaita.

      Poista
  5. Kivien hakua olen suunnitellut minäkin. Hiontavehkeetkin olisi valmiina.
    Kivien etsiminen on seikkailu sinänsä ja kauniita maisemia ei koskaan väsy katsomaan.
    Minäpäs arvaan, että makkarat, lätyt ja kahvi maistuivat vallan mainiosti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinulla kivenhionta välineet jo valmiina?? Kipinkapin kiveen sitten. Aloita vaikka ensimmäisestä silmääsi osuvsta kivestä. Lähes kaikkia voi hioa ja taito karttuu kokeilemalla.

      Poista
  6. Saako kiviä poimia kuin marjoja, vai pitääkö olla lupa? Ihana tuo mustavalkoinen, vaikka minun pitäisi tietenkin tykätä siitä uunaliinistä vai mikä se oli :-D Hienot maisemat ja hyvää seuraa, niin kyllä oli upea matka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksittäisiä kiviä saa kerätä jokamiehen oikeudella, jos sopiva silmiin osuu, mutta luvan kanssa on noin suurella sakilla aina mukavampaa. Kivikerho kysyy luvat joukoilleen.
      "Uunaliitti" On kaunis korukivi, mutta ymmärrän ihastuksesi kvartsiin ;-D

      Poista
  7. On ne hienoja nuo kivet. Teetköhän niistä koruja vai veistoksia?

    VastaaPoista
  8. Iih, tuonne minäkin olisin halunnut! Kivien tunnistaminen on tosi vaikeaa, olen huomannut. Jospa sitten vaikka kuvaisit sen hiontavaiheenkin tänne blogiin, siihen ei varmaan ihan tavalliset vehkeet riitä, olis kiva nähdä tyovaiheita. Ja tietenkin niitä lopputuloksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin tehdäkin kuvasarjan hionnasta, kun olisi kameramies paikalla. Isäntä pelkää kameraa, eikä halua edes opetella. Kunhan syystyöt ovat purkissa, lupaan jotenkin toteuttaa pyyntösi :)

      Poista
  9. Ihania kiviä. Minä ilmottaudun sinulle kameramieheksi, niin saat tänne blogiin hienon kuvasarjan kivien hionnasta ! Ilmoittele milloin pitää tulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih hyvä! Apu on aina lähellä, kun sitä tarvitsee. Teemmä työnäytöksen syksyllä, kun aika antaa siihen tilaisuuden :-) ♥

      Poista
  10. Tiedän että maistui makkarat ja letut.
    Aivan ihania kivia!

    VastaaPoista
  11. Ai Kuusamoon saakka olette matkanneet. Upeat maisemat siellä ja luonto on aivan erilaista kuin täällä alempana suomessa. Uskomattoman kauniita kiviä on löytynyt. Olen käynyt muutamilla kivimessuilla ihastelemassa kivien kauneutta ... ja ostanutkin muutamia koristeeksi ja ihailtavaksi kotiin.

    VastaaPoista