maanantai 2. marraskuuta 2020

Anteeksi

 Minua vainosi öisin iso härkä. Tilanne oli hyvin todellinen, yritin paeta, mutta pelko lamaannutti menoni. Härkä seurasi minua aina yhtä uhkaavana, mutta ei koskaan koskenut minuun. Se tuli kohti - valkoinen tai ruskea, leveät sarvet, syyttävä katse.
Olin kerran henkisen tiedon kurssilla ja siellä sain tilaisuuden pyytää anteeksi jonkun menneessä elämässäni tekemäni vääryyden. Keskityin, ja luokseni tuli unissa näkemäni valkoinen härkä. Kumarruin sen puoleen kysyen:
— Kuinka olen loukannut sinua, ja härkä vastasi:
— Olit murhaaja, tapoit 74 eläintä torerona ollessasi
Itkin, silitin härän turpaa ja pyysin anteeksi jokaiselta murhaamaltani eläimeltä.
Tilanne vaikutti hyvin todelliselta, enkä ole sen jälkeen nähnyt unissani yhtäkään härkää.

10 kommenttia:

 1. Härkätaistelun järjettömyyttä, ihan oikein, että härät vainosivat toreroa unissa. Ja hyvä, että torero tajusi tekemänsä pahuuden.

  VastaaPoista
 2. Menneisyys torerona, mielikuvituksellista! En tajua miten verinen härkätaistelu voi viedä espanjalaiset hurmoksiin. Eeva Kilpi on kirjoittanut aiheesta aivan mahtavan novellin. Oli muistaakseni hänen kootuissa novelleissaan.

  VastaaPoista
 3. Kiehtova krapu. Minulle tuli mieleen, että härkätaistelija oli sisimmässään pohtinut oikeuttaan kiduttaa härkiä ennen tappoiskua ja siksi sai valkoisen härän uniinsa.
  Härkätaistelut ovat ristiriitoja aiheuttava aihe. Osassa maailmaa ne on miellettu, mutta koko Espanjassa ei vieläkään.
  Verinen kamppailulaji se kuitenkin on ja eläimen kidutusta.

  VastaaPoista
 4. Mikä krapu. Miten tällainen voi tulla tekstiksi asti?
  Olen aina ollut härkätaisteluita vastaan. Eihän ihminenkään tykkäisi jos vähän kerrallaan veitsellä tökättäisiin kuoliaaksi asti!

  VastaaPoista
 5. Kiinnostava krapu. Uni tuntui todelta, oikeasti nähdyltä.
  Varmaan härkätaistelija sai anteeksi, koska härkää ei enää tämän elämän unissa näkynyt.

  VastaaPoista
 6. Aika mielenkiintoista ja todellisen tuntuista. Utuista. Hieno krapu.

  VastaaPoista
 7. Ole! Mielnkiintoinen, hieno krapu. Että saatkin moisen jännitteen aikaiseksi sataan sanaan. Täydellinen suoritus! Olen vaikuttunut! Vielä muutama ylilause ja menee korniksi! Vai menikö jo?

  (;D)

  VastaaPoista
 8. Hyvin kirjoitettu. Härkätaistelu on silkkaa eläinrääkkäystä. Ei ihme että unet ovat painajaista.

  VastaaPoista
 9. Vastaan kaikille yhtäaikaa, koska monilla on kanssani yhtäläinen käsitys yleisenä hupina pidetyistä eläinrääkkäyspippaloista. Härkätaistelut, kukkotappelut, vasikoitten lassoamiset, sirkuseläimet, voi ja lukematon määrä muita tapauksia. Nii iin, me vain olemme tällaisia :o

  VastaaPoista
 10. Olen samaa mieltä, kaikki eläimiin liittyvä järjetön kisaaminen ja suoranainen kidutus pitäisi olla kiellettyä. Ensin juuri härkätaistelut.

  VastaaPoista