maanantai 16. marraskuuta 2020

Kilpasilla

Oli se armotonta menoa, mutta Hiljalla ei ollut varaa antaa ilkkumisen aihetta. Hänellä oli tarve näyttää, että vähän iäkkäämpikin naisihminen pysyy motskarin kanssa nuorempien mukana. Pari sukupolvea nuoremmat sisarukset haastoivat Hiljan kilpasille. Vanhempi heitti, ettei Hilja uskaltaisi ottaa haastetta, mutta Hilja uskalsi. Hän oli juuri ostanut kevytmoottoripyörän, ei tarpeeseen, mutta kerratakseen nuoruutensa muistoja.
Lähdettiin soramontulle, jossa oli grossirata. Hiljaa hirvitti, mutta sitä hän ei näyttänyt. Läppä lautaan ja matkaan. Tytöt menivät edellä, Hiljakin aivan kintereillä. Sora lensi ja rapa roiskui, mutta kaatumatta maaliin selvittiin. Olihan mahtava tunne, eikä nuorisolta tullut ilkkumista. Oot sinä jumankukku muori, sanoi nuorempi, kun sai visiirinsä auki.

Krapu 47: Tarve, ilkkua, armoton

 

15 kommenttia:

 1. Melkoinen rohkelikko tuo Hilja onkin ollut. Että oikein moottoripyöräkisaan uskaltautunut.
  Kokeillut olen minäkin moottoripyörällä ajoa. En kelpuuttanut itselleni, sen sijaan viritetyllä mopedilla huristelin koulumatkojani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika hurja - viritetyllä mopolla! Minä sain ajaa jupiterilla, eikä se kulkenut kuin kolmeviittä. Myöhemmin kuitenkin enoni zyntapilla, se kulki kahdeksaa kymppiä, mutta oli jo ikääkin enemmän. Hauskoja muistoja menneisyydestä :)

   Poista
 2. Jos ihminen on sisäisesti vielä nuori ja rohkea niin siitä vaan antaa mennä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaiset kokeilut pitää mielen virkeänä :)

   Poista
 3. Sanos Muuta Uuna. Rohkea rokan syö, vai miten se meni ;-DD

  VastaaPoista
 4. Hyvä Hilja! Noin sitä pitää! Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sitä pitää elämässä olla, ettei mummoudu (tai ukkoudu) liian varhain. Oikein näin Hiljan hurjana huristelevan, mutta ehkä vähän pilke silmässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tosissaan, mutta suurella intohimolla. Elämä on elämistä varten, ja on mitä palvelutalossa muistella ;D

   Poista
 5. Mahtava krapu. Hilja on varmasti ollut aina vauhdikas tapaus. On vaikea kuvitella, että nynnystä nuoresta tai vaivaisesta keski-ikäisestä olisi sukeutunut Hiljan kaltainen rohkea mummo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hilja ei ole koskaan sanonut seikkailulle ei. Ei päättömästi, nutta järki edellä :)

   Poista