tiistai 9. syyskuuta 2014

Kiviretkellä

 Jokasyksyinen kivenkeruuretki tehtiin viikonvaihteessa Luostolle. Ei "sinne" Luostolle, mutta sinne päin :D
Kävimme kaverin kanssa rinteessä jo eka iltana, mutta vesikuuro kaikotti meidät kesken kaiken majapaikkaan... harmi, vettä ei sitten tullutkaan :o
 Nyt ollaan sitten ametisti kaivannolla. Kuva ei kerro kuinka siellä täällä näkyi violetteja kokkareita, joita me ihastuksissamme kääntelimme. Olisimme varmasti tappaneet itsemme, jos olisimme saaneet ottaa niin paljon kuin silmät näkivät. Kantomatkaa oli sentään kilometri. Kolme kiveä sai ottaa määrähintaan. Se oli kohtuullista.
 Savukvartisikide.
 Ametistikide.
 Hassu kivi, voi sisältää mitä tahansa, mutta se saa toistaiseksi pitää salaisuutensa.
Hematiitti palanen. On muuten raskasta kiveä. 
Kysyin mieheltä, mitä tämä kivi on, kun en oikein itse luottanut tietämykseeni. Hän vastasi: Selvä hepatiitti sinulla on :o Tämä kertoo, ettei olla tosikko porukassa :D
Lopuksi Luoston kaunista maisemaa. Täältä näkee kauas.

9 kommenttia:

 1. Ihania kiviä, mikä värien kirjo!

  VastaaPoista
 2. Antoisa matka varmaan kun melkein sait hepatiitinkin!

  VastaaPoista
 3. Vähän kadehdin heitä jotka tuntevat kiviä ja mineraaleja, ovat niistä "innostuneita", ei varmasti hullumpi harrastus.

  VastaaPoista
 4. Ooh, mitä aarteita oletkaan löytänyt! Tosi kauniita ja erikoisia. Hienoa liikkua kauniissa maisemassa ja vielä kivassa porukassa. On taas talvella muisteltavaa ja voihan sitä kiven pintaa vähän kiillottaakin. Pitäisi kyllä kurkata, mitä tuon yhden kiven sisällä on, toisaalta raaskiiko hienoa pintaa rikkoa.

  VastaaPoista
 5. Ihania kiviä. Mekin aikoinaan kerättiin kiviä joka reissusta. Ametistejä ajalta kun se kaivanne luola aukaistiin. Jäämereltä tuotiin veden huuhtoanoa joita vieläkin on pihassa. Kun ollaan muutettu niin kivet ovat muuttaneet mukanamme. Kiviharrastus on mukavaa.

  VastaaPoista
 6. Kivihulluna lausahdan että JEEEEEEH. Hassukivi on todellakin hassu. Nyt vaan odottelen mitä ametistia, savukvartsista syntyy.....

  VastaaPoista
 7. Luosto kuuluu jokakesäiseen matkailuun, 3 - 4 yötä kelorivarissa, upeaa luontoa parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 8. Ihastelen tuota ametisti kimpaletta, lempi kiveni.

  Mielenkiintoista mitä sitä löytääkään kun on silmät avoinna.
  Ihana reissu Teillä on ollut.

  VastaaPoista
 9. Minä näin ihmeekseni että niistä rikkidioksidin värjäämistä kivistä on punainen väri hävinnyt tuossa auringon puolella.

  VastaaPoista