sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Yksi kuukautta vanhat

 Kuten tiedätte, olen arvoni tunteva ja laumalleni uskollinen isäntä. En kuitenkaan vielä ole maininnut perheestäni kovin paljoa. Mamma on laittanut kuvia, mutta unohtanut minun osuuteni perheenpäänä ja alulle laittajana. Nyt hän lupasi asian korjata. Siis: olen isä viidelle pienelle, jotka olen omikseni tunnustanut ja Mustikan niille äidiksi uskonut. Hyvin on Mustikka äitiyden hoitanut kuten alla kuvista näkyy.
 Iskä siinä rehentelee, eihän se ole ollut yhtään kertaa meille iltasatua lukemassa, äiti sen on aina tehnyt ja siipensä suojaan meidät kerännyt. Nyt olemme jo niin isoja, ettemme siiven alle mahdu, mutta orrella olemme äidin vieressä. Minä olen tyttö, ristijäisiä ei ole vielä pidetty.
 Olemme päässeet jo aivan oikeasti vapauteen ulkona, kylläkin mamma miehensä kanssa vahtii, ettei kissan mieleen tule meistä makupaloja pyytää. On se jännä päästä pensaan alle kuopsuttamaan ja aivan itse etsimään pieniä ötököitä. Äiti opettaa ja opastaa mielellään. Olemme varmasti jo tokaluokalla...luulemme ainakin niin.
Ulkoilun jälkeen menemme vielä turvalliseen häkkiin. Sinne mamma on laittanut levähdyspuun. Sen oksilla on kiva ottaa pienet nokoset. Tässä minä veljeni kanssa, veli on tuo vaaleampi. Meillä on jo aika kattava höyhenpuku, sen väri vielä muuttuu ennen kuin olemme isoja, mutta se ei haittaa. Mamma kehuu meitä siltikin niin kauniiksi.

16 kommenttia:

 1. Kyllä teillä on komea iskä! Mutta suloisia olette itse, niin suloisia. Ihana kuva tuo viimeinen, jossa oksalla kiikutte. Mamma varmaan istuu kaiket päivät teitä ihailemassa. Onneksi sentään malttoi ottaa kuvia ja laittoi meillekin näytille.
  Kissat ovat suloisia, mutta varokaa niitä silti, kaiken varalta.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kuvasta näkee, että iskä on mahdottoman ylpeä teistä kaikista.
  Ja ihan syystä mamma teitä kehuu, tosi kauniita ja suloisia olettekin.
  Mukavaa kesän jatkoa.

  VastaaPoista
 3. Kyllä on kukko nyt ylpeänä! Tosi veikeitä tipusia:)

  VastaaPoista
 4. kylläpä on uljas kukko herra. systerilläkin oli joskus kanoja ja kukkokin myös. kukko tuotiin tänne meiän naapuriin, oli se aikamoinen kiekuja! tiput ovat kasvaneet vinhaa vauhtia, ovat niin suloisia:))

  VastaaPoista
 5. On se vaan komia kukko, herra kartanollaan, ja se näkyy. Kuvasta hyvin ymmärtää senkin, miksi joitain ihmisiä verrataan kukkoon :) Mutta kelpaahan sitä olla ylpeä jälkikasvustaan, kieltämättä.

  VastaaPoista
 6. Kuinka kukko voikin olla noin komea.
  Syystä seisoo ylpeänä, onhan poikue (sanotaanko tipulaumasta "poikue") eli jälkikasvu niin huisin söpöjä.

  VastaaPoista
 7. Kyllä kelpaa kukkoisän olla niin ylpeän näkönen poikasistaan.
  Ja niin äkkiä ne kasvavatkin, nyt ovat jo niin isoja!

  VastaaPoista
 8. Komea isä ja huolehtiva emo, kyllä teillä pikku tipuset on hyvä olla.
  Viimeinen kuva on ihana!

  VastaaPoista
 9. Hain Ainan avatarta joka paikasta nähdäkseni mitä pikku tipuille nyt kuuluu, mutta en löytänyt mistään, joten tulin oikopolkua Perhottaren kautta tänne:) Katselin nuo hienot korentokuvatkin. Mutta kyllä tuo komea kukko vie voiton kaikesta, taisin hänelle terveisiäkin laitella aiemmin. Ovatpas pikkutiipit jo kasvaneet isoiksi ja veikeästi kirjaviksi, taitaa tulla isäukolle kilpailija tuosta vaaleasta hurmurista:)

  VastaaPoista
 10. Kyllä mamma tietää, kauniita olette!

  VastaaPoista
 11. Ah, mikä perheidylli! Isä on oikea komeus ja äitikin aikamoinen kaunotar. Lapset taas toinen toistaan älykkäämpiä.

  VastaaPoista
 12. Ylpeä iskä näyttää olevan :) Onpas pikkuiset kasvaneet kovasti !

  VastaaPoista
 13. Kauniiksi minäkin kehun Mustikan ja Kukkoherran pesuetta.
  Kukko muistuttaa vähän aapiskirjan kukkoa.

  VastaaPoista
 14. Kademieli tuli nyt! Minä olen kerjännyt, että annetaan kanan hautoa munat tipusiksi, mutta mies ei suostu. Pelkää kai jäävänsä ilman jokailtaista munavoileipäänsä;)

  VastaaPoista
 15. ♪♫♪ "Mummo kanasensa niitylle ajoi, pienet kanaset ne hyppeli". ♫ ♪♪
  Muistanet varmaan tuon vanhan lastenlaulun. Tulee ihan oma lapsuus mieleen kun katselen kuviasi.
  Kovin nopeasti kehittyvät pienet tipuset ja kuinka kauniita he ovatkaan!
  Ja kukko, no hän nyt varmasti tietää olevansa komea! ... kuin myös kanojen emo. Ei voi muuta kuin ihailla tuota höyhenten värimaailmaa. Mukavaa katsella kesäisiä kuvia onnellisista siivekkäistä.

  VastaaPoista
 16. Pitäähän kukkokin muistaa,
  sieltähän syntymän ihme luistaa.

  Komea ja vankka oletkin, varmasti hyvä Isä.;)

  Mukava ole katsoa ja lukea touhuilujanne.

  VastaaPoista