keskiviikko 9. syyskuuta 2020

Riesat

Kuiva, vaikkakin pilvinen aamu. Ensimmäiset mopoistaan äänenvaimentimet poistaneet pojankoltiaiset ajavat keulat pystyssä mäkeä ylös opinahjoonsa. Aamun ensimmäinen ärsytyshermo on avattu. Siltä ei pelastu syksyllä, eikä keväällä. Asuinpaikka kun sijaitsee juuri koulun lähellä. Parasta lähteä metsään, se on paikka, jonne ei pärinät kuulu.
  Suo siellä vetelä täällä. Korvankulmalta kuuluu lyhyt matala surr, ja kohta joku vipeltää kohti tukkaa, hakien paikkaa muninta-alustalle, pureekin pahulainen. Hirvikärpänen on inhottavin hyönteinen jonka tunnen. Se on ruma, ärsyttävä ja purtuaan jättää monta päivää kutittavan, tulehtuneen paukaman jälkeensä. Siltä ei voi kukaan pelastua hirvien oleskelualueilla. Voi kuvitella, miltä hirvestä tuntuu satojen, jopa tuhansien kärpästen kotina olo.

Krapu 37 Ärsyttävin ääni. Pelastaa, paikka,ärsyttävä.

 

8 kommenttia:

 1. Surinaa ja pärinää, suosittelen vstamelukuulokkeita=)
  p.s. Mikä on mau-kuu ja miksi pitää lahjoa? Kurr (sisäinen kissani nostaa päätään)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mau-kuu on maaliskuu, silloin kissat mekastavat nurkkajuurissa. En tiedä, miksi pitää lahjoa, ehkä joku on syntynyt siinä kuussa ;) Kiitos vihjeestä.

   Poista
 2. Sait minut ärsyyntyneeksi :) Sama riesa pärinästä. Lähistölle on hankittu pärinävekotin ja kyllä kuuluu. argh. Onneksi ei pörrää korvan juuressa. Hirvikärpäset on kammoja.
  No. Sain ärsyyntyneisyyden purettua, nyt voi päivä jatkua! :) Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
 3. Onneksi täällä päin ei noita mopoja pahemmin näy tai kuulu, kaupungissa asumisen hyviä puolia. Jos kuulisi, takuulla ärsyyntyisin!

  VastaaPoista
 4. Hirviparat! Toinen yhtä kamala otus on punkki... Asun pusikoiden ympäröimänä ja niitä saa todella varoa. Ärsyttäviä ja vieläpä vaarallisia.

  VastaaPoista
 5. Helvetillinen pärinä, joopa joo! Meillä on myös koulu lähellä ja ne pirulaiset pärisyttävät mopojaan koulun pihalla iltaisin. Yksi naapuri kertoi ajaneensa jollain astalolla takaa näitä pärinäpoikia joku yö klo 3.00. On näet niin kiva suora tuossa, jossa voi revitellä!

  VastaaPoista
 6. Miksi ihmeessä niissä mopoissa täytyy olla niin karmea ääni. Karseeta kuunnella sitä jatkuvasti. Näin kesällä mökillä aika rauhallista, tänä kesänä kylläkin joku nuorisoporukka hurraili vesiskoottereilla edestakaisin yhden viikonlopun aamusta iltaan...:( Onneksi ei hirvikärpäset ole vielä osuneet kohdalle.

  VastaaPoista
 7. Kyllä meluhaitta on niin kenkkua. Täällä en ole edes nähnyt mopoja vuosikausiin, ei ole lapsiakaan lähitienoolla, eikä koulua. Ei ole hirvikärpäsiäkään. Tosin monta vuottas itten hirvien makuupaikan ohi kävellessä yksi pörähti anorakin selkämyksen ja listittiin saman tien.
  Menneniltä vuosikymmeniltä muistan hyvin hirvikärpästen riesat. Ällöttää moiset vieläkin, kun ajattelen.
  HYvin raapaisit tarinan kravuksi.

  VastaaPoista