perjantai 23. marraskuuta 2012

Ulle dulle dof
Uuna Syrjäsuon Ulle dulle dof antaa hienoja lukuelämyksiä eri ajanjaksoilta, elävästi ja mukaansa tempaavasti kirjoitettuna. Novelleihin on kätkettynä ovelasti elämää eri tasoilta monine iloineen ja kokemuksineen.

Yritin avata suuren, raskaan, sammalkukkien koristaman vanhan kellarin oven. Ensimmäisistä yrityksistäni sain vain jännittyneet niskalihakset ja huminaa korviini. Viimein syvältä nouseva huokaus vapautti juuttuneet salvat ja ovi alkoi aueta rahisten lattiaa vasten”.

Tuulentavoittelijan sisältö menee erikoisella ja tyylikkäällä tavalla ihmisen sisimpään.
Ei ole noin vain helppoa käsitellä ylimääräisiä turhia asioita pois. Totutuista tavoista, toiveista ja aikomuksista on vaikea luopua. Monet anteksipyynnöt jäävät, ”kyllä minä sitten asteelle”.
Monenlaisia portaita mennään vauhdilla ylös ja alas, mutta niiden tarjoamia mahdollisuuksia ei malteta pysähtyä hyödyntämään.
Kuitenkin monien asioiden käsittely ja niiden läpikäyminen selkeyttää oman itsensä tuntemista ja löytää oma tiensä helpompana kulkea.

Piirustus” Hienot muistot mummiksi tulemisen riemusta vievät ajatukset omaan lapsuuteen. Myllymamman läheisyys ja lämmin syli herättävät muistoja hyvistä asioista, jotka antavat uskoa ja luottamusta osaamisentaitoon tulevillakin elämänpoluilla. Lapsi, jolle uskotaan aidosti tärkeä tehtävä, kertoo luottamuksesta ja arvostuksesta lasta kohtaan.
Novellien monipuolisuus kietoo lukijansa väkisinkin pauloihinsa

Tanssilattialta selvittyäni minua jäi askarruttamaan, kuka nosti kengän pystyyn?
Nyt hyppään ojan yli ja kiipeän vartetun omenapuun oksalle jatkamaan lukemistani...


7 kommenttia:

 1. Onnea Uunalle uudesta teoksesta. Kylläpäs hän on tuottelias, uutta syntyy, niin ettei perässä pysy.

  Oi heitä, he luovuuden tulipesät!

  VastaaPoista
 2. Hämmästyin, kun rullauksessa näkyi oman kirjan kuva. Sitten vasta tajusin, mistä on kyse.
  KIITOS sinulle tosi paljon ♥
  Hienosti olet kertonut lukukokemuksestasi paljastamatta tarinoiden ydintä.

  Myllymamman syli on jättänyt minuun ikuisen tunteen hyväksymisestä, vaikka olenkin tällainen suvun musta lammas.

  Viimeiset lauseet saivat minut purskahtamaan nauruun: ovelasti olet yhdistänyt monta tarinaa :-D

  Olen nykyisin linkittänyt lukukokemukset Kotisivuilleni kyseisen kirjan kohdalle. Siellä ne pysyvät paremmin aina klikattavina, eivätkä karkaa kauas taakse kuten blogissa. Saanhan linkittää tämän sinne :-)

  VastaaPoista
 3. hienoja katkelmia, mukavasti esitettynä! uuna on siis novelistikin, aina tulee esiin uusia ulottuvuuksia, kiehtovaa

  VastaaPoista
 4. Onpas hauska lukea sinun ja Tuulennon kommentointeja Uunan kirjasta yhtä aikaa. Molemmilla aivan erilaiset kommenttitekstit, mutta selvästi tulee ilmi, että tekstit ovat teistä molemmista mielenkiintoista luettavaa.

  VastaaPoista
 5. Hyvä esittely Uunan kirjasta, josta vielä toistamiseen hänelle onittelut. En ole sitä vielä käsiini saanut, mutta taitaapa joku kertta tule luetuksi.

  VastaaPoista
 6. Me taidettiin laittaa kirjan jutun miltei yhtäaikaa. Kirja on tosiaan mielenkiintoinen ja taidanpa lukea sen uudestaan.

  VastaaPoista

 7. Kirja odottaa hyllyssäni, seuraavana lukuvuorossa, nyt on vielä kesken Elegian kadotettu maisema. Bloggaajat ovat tuotteliaita!!

  VastaaPoista