Minulla oli muutaman päivän pikkuapulainen käymässä.
Meiltä loppui leipä ja niinpä laitoimme hihat heilumaan.
Tomerasti apulaiseni kaulitsi rieskoja ja pellilliset täyttyivät. Meillä on oikea leivinpöytä. Mieheni isän tekemä pöytä ja penkit. Pöytä käännetään "nurinniskoin" leipomisen ajaksi. Eikös ole kätsää?
Tässä kerätään muistoja, tunteita ja tuoksuja elämän varalle, viehättävät kuvat!
VastaaPoistaNo on todella kätsä keksintö tämä nurinpäinpöytä!
Muistoja ja tuoksuja. Tuore rieska tuoksuu ja maistuu hyvääle.
PoistaOmpas hieno keksintö tämä leivinpöytä!
VastaaPoistaJa sulla onkin ollut kivaa ja mieluista seuraa apulaisenasi!
Meillä oli mukava viikonloppu, kun täällä on nyt syysloma, niin tytöllä ei ollut kiirettä kotiin.
Poistaaivan upeaa kädentaitoa osoittaa leivinpöytä ja myös pikkuleipuri. paljon terveisiä puikkuapulaisellesi. meillä tuoksuu nyt isännän paistama pitza, mut vaihtaisin sen kyl mielelläni rieskoihin. saan hyviä rieskoja tosi harvoin enää. tätimme opetti sisartani muinoin rieskanteossa ja sit yhes yritettiin leipomista - rieskat syötiin vaik eivät ollet kuten tätimme leipomat
VastaaPoistaRieska on yksinkertaista tehdä, mutta sähköuunissa paistettuna vaatiin vähän enemmän taikinalta.
Poistanappaankin tuosta tuon reseptin ja yritän uudelleen vaik pyhiksi
PoistaTarkkaa hommaa kauliminen. Hyvin näyttää pikkuapulainen siitä suoriutuvan. Onpas kätsä pöytä, tilaa on useammallekin rieskalle.
VastaaPoistaIhanaa yhdessäoloa.
Leivinpöytä on parasta, mitä olla voi. Nykyajan keittiöissä on vähän työpöytä tilaa.
PoistaVoi kuinka ihana pieni leipuri. Kaunis huivi päässä niin touhukkaan näköinen.
VastaaPoistaEn ole tuollaisesta leivinpöydästä kuullutkaan, mainio idea.
Meillä rieska leivotaan niin löysään taikinaan, että se vain kaadetaan pellille. Onko tuossa piimää, vai mitä pohjana? Tuli varmasti hyvää, nam :-)
Aina oppii, kun käy kylässä :-D
PoistaRieskanteko ohje: 1.5 l. kuorittua maitoa.
1-2 pussia mummonmuusi jauhetta.
3tl. suolaa
1/2litraa vehnäjauhoja ja loput ohrajauhoja
1tl. soodaa
Mummonmuusijauhe pehmentää taikinaa niin, ettei rieska kovetu sähköuunissa paistettaessa.
Taikina ei saa olla liian kovaa, eikä rieskat liian ohuita, muuten ne kuivuvat.
Rieskan vahvuus on noin 4-5 milliä
Uuni täysille ja toiseksi alimmaisella ritilällä paisto. Myös kiertoilmalla uuni täysille.
Sinulle Uuna tämä resepti ei käy, vaikka se sattui tulemaan juuri sinun kommennttisi alle, mutta jos joku on kiinnostunut yrittämään :)
Sinulla onkin ollut ahkera apulainen. Ja kyllä kelpaa leipoakin kun on niin iso tila, vau, vallan mainio keksintö!
VastaaPoistaEnnenvanhaan pirtinpöydät olivat usein tehty monikäyttöisiksi. Apulaiseni on ahkera kokki :)
PoistaOsaajan ja hoksaajan käsissä syntyy vaikka mitä! Niin leipomapöydät, kuin rieskatkin. Pikkuapulaiset ovat ihan maailman parhautta!!! Nyt tuli nälkä, pitää mennä ottamaan aamupalaa:)
VastaaPoistaMeilläpäin on aika tavallista tämä kääntöpöytä. Aamupalalle lähden tästä itsekin ja sitten vien aamupalat kanasille. Siellä kukko jo laulaa lurautti. Maalaiselämä on mukavaa keskellä (pikku)-kaupunkia :)
PoistaNuuh, ihan tule tuoksu tänne asti. Ihana ppikkuleipuri kaverinasi! Leivän puute katosi kun ahkerat kädet alkoi asialle. taisi heti lämpiminä osa kadota.
VastaaPoistaResepti tuli otettua talteen, tuo mummun muusi, siinäpä sen salaisuus!
Leivän puute katosi ja niin katosi lämpimäisetkin. Onko parempaa, kuin sulanut voi lämpimän rieskan päällä- yhdistelmä.
PoistaVarmasti makoisaa leipää leipoo pikku apulaisesi...:)
VastaaPoistaRieska on maistuvainen leipä välillä :)
PoistaVitsi mitä ideoita- tarkoitan nyt kääntöpöytää, täälläpäin ei olla kuultu moisesta. Muistan lapsuudenkodista vastaavan kokoisen puu-levyn, se työnnettiin aina pöytätason sisään. Hmm, täytyy kehitellä ideaa, meille tulee maalaiskeittiö ja olen kova leipomaan:)
VastaaPoistaTämä on kätevä, aina paikalla ja väliajat tallessa pöydän alla. Ei vie säilytystilaa.
PoistaYllätyin, kun monikaan ei tiedä tällaisesta :-o
On onni saada leipoa pikkuleipurin kanssa. On onni myös omista käännettävä leivinpöytä. Tuttu asia se on minullekin, olen semmoisella pöydällä rieskaa yritellyt.
VastaaPoistaHyvä on lastelasten oppia vanhoja taitoja. Nykyään niin mielellään haetaan kaupasta kaikki valmiina. Hauskaakin lapsista on tehdä jotain erilaista.
PoistaOnpa todellakin näppärä leivinpöytä!
VastaaPoistaNyt alkoi tehdä mieli tuoretta leipää, pullaa, kaikkea hyvää....
Tuoreenleivän tuoksukin vie jo mennessään, saati maku :)
PoistaKätsä pöytä ja katsä leipuri. Mielelläni ottaisin lämpimäistä.
VastaaPoistaLaitan yhden tuleen ;-D
PoistaNam !!
VastaaPoistaEikös vain :)
PoistaTosi hyvä leivinpöytä, meillä on vanha pirtinpöytä aikoinaan anoppilassa aivan samaan tapaan. Hienoja rieskoja ovatkin ja leipuri on mitä ihanin. Minullakin oli käymässä lapsenlapsi viikonloppuna ja hän agiteerasi sen verran että teimme pullaa, jota en ole pitkään aikaan tehnytkään. Ankkastokkia väännettiin ja taikinaa syötiin:)
VastaaPoistaLastenlapset saavat meidät ylittämään aina itsemme ;-D
PoistaMonella, eikä minullakaan ole leivinpöytää. Olenkin monesti marmattanut sitä, että talot suunnittelee MIESarkkitehdit, jotka eivät tiedä mitä kotona tehdään. Oikea tapa olisi ensin suunnitella paikat, esim. leipomispaikka, pyykinpesun paikka, silityksen jne. Ja sitten yksi, koskaan ei pakastimelle ole paikkaa vaan se pitää viedä kuistille tai ulkovarastoon. Puhumattakaan eteisen kenkävuoresta!!!
VastaaPoistaYhdyn virteesi täysin rinnoin. Näin se on. No ennen on kuitenkin jotain osattu, kun leipä on aina tehty kotona.
PoistaTuollainen meilläkin oli aikanaan maalla kotona -käännettävä leivinpöytä! Nyt käytän silikonilevyä ruokapöydällä
VastaaPoista