tiistai 16. maaliskuuta 2021

Toinen minä

Hän eli elämäänsä tiettömien teiden takana, hän pelkäsi tulla huomatuksi, hän halusi vaimentaa tunkeilijat, koska sisimmässään pelkäsi heitä ja kuitenkin inhosi itseään niin tehdessään.
  Hän oli
eristäytynyt ympäröivästä maailmasta, hän oli henkisesti rikki. Hän eli pääosin luonnon antimilla, pienessä, vanhemmiltaan perimässään hirsimökissä, jossa oli muutama hehtaari polttopuumetsää.
   Hän sai pienen eläkkeen, joka turvasi välttämättömimmän - kirpputorivaatteet ja särpimen.
 
Hauskuuden hän repi kuvittelemalla muuttavansa koko maailman paratiisiksi, aikaan aatamin ja eevan. Käärmeen - tuon synnin vihulaisen, hän kuvitteli ajavansa vuorille ja kutsuvansa mehiläiset ja lampaat puutarhureikseen.
   Hän nousi, katsoi savuntummentamasta ikkunasta ulos.
  
Näkyy ukkonen nousevan. Täytyy ottaa lääkkeet, ettei salama tapa.

Krapu 11: Hauska, vaimentaa, eristäytyminen.

 12 kommenttia:

 1. Oikea erakko tosiaan tämä mökin asukas.

  VastaaPoista
 2. Tulevaisuuteni, ilman pelkoja tosin;)
  Miten lääkkeet ja salama liittyy toisiinsa?? :DD Repesin lopussa..

  VastaaPoista
 3. Salamakin voittaa erakon elämän.

  VastaaPoista
 4. Erakkona parempi kuin huonossa seurassa.
  Hyvä että ottaa lääkkeet!

  VastaaPoista
 5. Oikein jäi vaivaamaan tuo loppu lääkkeistä ja salamasta! Lapsena luulin, olin jostain kuullut, että jos pelkää salamaa, niin se varmuudella iskee :D (asuttiin vanhassa talossa, jossa ei ollut ukkosenjohdattimia). Tuli heti muistoista mieleen ajatus, että otti jotain lääkettä pelkoon. Muuta en sitten keksikään. Erikoinen erakko. Liikutti tuo "henkisesti rikki" :'( Mikä oli rikkonut ilmeisen herkän ihmisen?

  VastaaPoista
 6. Vastaan kaikille yhdessä; Kuten mainitsin "hän" oli rikki. Hän kuvitteli elävänsä niin kuin tarina kertoo, hän kuvitteli aivojensa tuottamia kuvia todeksi, hänen pelkonsa ja epävarmuutensa hakivat mahdollista "lääkettä" ettei pahempaa tapahtuisi. Olisin voinut käyttää lääkkeen sijaan kerran kuulemani totuuden ukkosen pelosta: "Näki ukkosen nousevan, hän haki kumisaappaan eteisestä, otti sen syliinsä ja istui sänkynsä laidalla, uskoen sen pelastavan hänet salamaniskulta" Se ei olisi mahtunut sataan sanaan ja olisi herättänyt enemmänkin ihmetystä ;-)) Tarinani ovat usein hyvin vähän todenperäisiä :)

  VastaaPoista
 7. Erakoitumiseen saattaa liittyä monenlaisia syitä. Tai vain yksinkertaisesti kaikki eivät ole seurallisia.
  Pitääpä itsellä muistaa laittaa kumisaappaat ukkosella jalkaan. Vanhat ihmiset sanoivat kumin olevan hyvä eristäjä.

  VastaaPoista
 8. Jännä, miten jotkut sanat saavat tarinan tuntumaan siltä, kuin tuntisin tarinan henkilön. Tässä sellainen sana oli särvin. Olen oikeasti tuntenut erakoituneen ihmisen, ehkä siksikin tuttuuden tuntu. Saappaiden jalassa pitämisen tai autossa istumisen moni on sanonut suojaavan salamaniskulta. Ihailen ihmisiä, jotka kykenevät tarinoimaan ilman todellisuuspohjaa.

  VastaaPoista
 9. Jollekin aralle tai hyvin introvertille erakkona eläminen on helpompaa,. Tuntui rakastavan elämäänsä, kun salamaa pelkäsi.

  VastaaPoista
 10. Kiintoisaa sanailua ja loppu oli vallan mainio.

  VastaaPoista
 11. Hyvä oli tuo sinun selvityksesi, jäin miettimään loppua, että mitä siinä sanottiin.

  VastaaPoista