lauantai 31. lokakuuta 2015

Pesä

 Joskus hämmästyksen määrä ei riitä kertomaan kuinka luonto osaa tehdä taidetta, johon minä en ainakaan pystyisi. Lintu on siihen pystynyt.
 Eikä siinä kaikki. Jos laulurastaan pesä on taidolla tehty, niin sen sisältö askarruttaa vieläkin enemmän
Pesässä on kolme munaa, ne sopivat kuin sinne tehdyt. Jos nyt väitän, että munat olivat pesässä ja kohta odotamme poikasia, niin ehkä vähän liioittelen.
Syyllisiä muniin ovat nämä minun viimeisimmät ihanuudet. Tämä on Lumikki, kääpiösilkin tai jotain ja maatiaisen sekoitus
...ja hän on vuorostaan Töyhtö, Lumikin sisko. Nämä aloittivat muninnan pari viikkoa sitten ja heidän munansa ovat vielä niin pieniä, että mahtuvat hyvin laulurastaan pesään, jonka mieheni löysi tehdessään risusavottaa metsäpalstallaan.

11 kommenttia:

  1. Hetken piti miettiä, että mitä ihmettä. Valkeita muni pesässä. Ja että nyt tuli suutari tuosta hommasta :-)
    Melkoisia söpöläisiä nämä Lumikki ja Töyhtö. Nauramatta (hyvän tahtoisesti kylläkin) ei voi tuota pientä töyhtöpäätä olla katsomatta. Irokeesinkohan meinaa kasvattaa?

    VastaaPoista
  2. Ihania nämä sun tipuset ovat!
    Ja niin kaunis on pesä, jonka miehesi on löytänyt, oikea taidonnäyte taidokkuudesta!

    VastaaPoista
  3. Häh? Ensin tuli mieleen, että lensivätkö kanat puuhun ja pesään munimaan, mutta sitten luulen, että kuva on keinotekoinen?

    VastaaPoista
  4. On se uskomatonta, miten lintu saa taivutettua kuivia risuja ympyrään niin siististi, oikein unelmakoti sisäpuoleltakin, mutta ehkä liian pieni yksiö olisi Lukikin ja Töyhtön hautomoksi :) Ovat muuten ihan nimensä näköisiä.

    VastaaPoista
  5. Lintututkijana (lapsena) se oli minullekin aina suuri ihmetys, kun erilaisia pesiä tutkailin, kuten uunilinnun (pajulinnun) pesää, joka oli niiiin piilossa, että.
    Kanoista minäkin olen haaveillut jo monta vuotta. Pitäisi ensin tyhjentää ja siivota vanha talli ja katsoa mitä sille voisi tehdä. Samalla kanat kyllä sitoisi minut entistä lujemmin tähän, enkä voisi juurikaan muualla liikkua. Huomaan, että sinullakin on tuo mandala-kiinnostus. Aikoinaan teetätin sivutyönä aina lapsilla koulussa mandalan.Lautasella tein ympyrän ja lapset saivat jatkaa. Uskomatonta oli ne värit ja muodot, mitä lapset siihen löysivät. Itse nyt värittelen niitä värityskijoista ihan rentoutuakseni. Usein lisään niitä viivoja omasta takaa. Mutta mielessä usein, että tahtoisi tehdä ihan alusta asti. Taiteessa on monta aluetta. Joskus pelkkä yksinkertainen rentoutus sen parissa on ihanaa, joskus se kun luovuus lähtee vapaasti virtaamaan. Joskus pelkät neronleimaukset. Joskus pelkkä katseleminen. Kiitos sinulle siitä!

    VastaaPoista
  6. Mistä tiedät, että juuri laularastaan pesä??
    Sekin kuten kaikki muu meni minuun täydestä, kunnes...:-DD

    Ihanat Lumikki ja Töyhtö, niin kauniin valkoiset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en tiennyt että olisi lauluirastaan pesä, mutta sahuri tiesi. Sanoi, ettei kukaan tee niin kaunista ja tarkkaa pesää kuin laulurastas.

      Poista
  7. Voi minua jo suretti kenen pesintä meni pieleen. Seuraavaksi meinasin nauraa ,että kanat puussa munivat. Ihanat tirpuuset sinulla ja kauniita♥

    VastaaPoista
  8. Ajattelin, että huijaat, eihän kanat lennä puuhun munimaan. Ehkei osaa rakentaakaan noin sievää pesää, mitä laulurastas. Kaunottaria tipusi kyllä ovat.
    Toki pesän pitää olla myös noin korkeareunainen, kun on korkealla, muutenhan poikaset putoaisivat alas. Toista maata oli koppelon pesä kuusen alla, vain pari risua ristiin rastiin.

    VastaaPoista
  9. Arvoitus: risusavotasta uutta elämää syntyy.

    VastaaPoista
  10. hienoa kun olet saanut noin kauniin pesän pihapuuhusi. aikamoinen kuje, hetken jo ihmettelin et mistä kysymys. Lumikki ja Töyhtö ihku ihania serokanasia;)

    VastaaPoista