tiistai 6. tammikuuta 2015

Terveisiä meiltäkin

 Emäntä on melkein unohtanut meidät, ei ei sillä tavalla. Nyt se tuli kameransa kanssa hääräilemään ja olimme niin otettuja että poseerasimme oikein olan takaa hänelle. Emämtä on rakentanut meille aika soppelit tilat ja tuo harmaa puuhasäkki on kiva. Sieltä kaivamme kuivattua ruohoa ja muistelemme kesää.
 Meidän lattia-ala on noin kymmenen neliöä, mutta erilaisten hyllyjen ja laatikoiden lisäksi tila on lähes puolet isompi. Tuolla perällä on se haapapölkky, jolla emäntä aina istuu ja juttelee meille. Tottakait kanalla pitää taidettakin olla. Rakentajalta oli puuttunut yksi pieni levynkappale ja hän oli löytänyt fanerille tehdyn keskeneräisen maalauksen. Se oli sopinut tarpeeseen ja pääsi meille ihailtavaksi.
 Mitähän ne juttelevat, olenpa vähän kuulolla. Impi lähinnä, Musti ja Vieno taaempana.
 Hyllyt ovat mieluisia olopaikkoja. Ylinnä Väivelö, alempana Simo ja Mimmi.
 Mikäs on munaa puskiessa pitsiverhon takana Toffee ansaitsee elantoaan.
Täplällä ja valakollakin tuntuu tarinaa riittävän. Lattia tasossa olevaan pesään ei kukaan halua munia. Onko vika siinä, kun pitsiverho puuttuu, vai onko pesä liian alhaalla, en tiedä. Me tiedetään, mutta ei kerrota.

Näiden kuvien myötä haluamme kaikki toivottaa jokaiselle mukavaa loppiaista ja iloista mieltä koko vuodeksi.

16 kommenttia:

 1. Voi jestas miten kauniita kanoja. Noitten sulkien värikirjo on todella kaunista katseltavaa ja tuo mustakin upeana lisänä. Kyllä kukon kelpaa tuollaisessa haaremissa. Kotoisan mukaavaa heillä näyttää olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värikirjon olen saanut risteyttämällä eri rotuja. Kun en myy, enkä ole suojeluohjelmassa, niin en tee kenellekään hallaa. Kanat ovat meillä elämänsä loppuun saakka. Minusta on kiva, kun on monenvärisiä höyhentuppuja kanalassani :)

   Poista
 2. Kiva oli päästä taas kurkkaamaan mitä kanalaan kuuluu. Hyvin siellä näyttää kaikki sujuvan ja mikäs ettei, on hienot pitsiverhot ja taidettakin seinällä.
  Ovat ne niin kauniita kanoja ja kuomea kukko!

  Mukavaa alkanutta vuotta myös kanalaan!

  VastaaPoista
 3. Täytyy olla todellinen kanojen ystävä ken tällaisia rakentelee, hienoa!

  VastaaPoista
 4. Kyllä kanalassasi on viihtyisää ja niin siistiä, taidenautintoa myöten. Kanat tykkää ja kiittää tietysti pullauttamalla munan pesään. Kaikesta näkee, että näitä kanoja ja kukkoa rakastetaan.

  VastaaPoista
 5. Olipas hauska käydä visiitillä kanalassa. Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Voi että olen odottanut tätä Aina! Terveisiä ihastuttavaan kanalaasi ja kyllä on hyvä mieli, että joillakin kanoilla ja kukoilla elämä on luxusta:) Mukavaa alkanutta vuotta Teille kaikille!

  VastaaPoista
 7. kiitos kuulumisista, olenkin kaivannut vierailua kanalaasi, mukavaa kun pääsimme loppiaiskylään.
  olet rakentanut oikean virikekanala!

  VastaaPoista
 8. Onpa lokoisat oltavat kanasilla, kylpä kelpaa. Mahtaako siellä soida musiikkikin?

  VastaaPoista
 9. Aivan ihanian kanoja, kukkoja ja koko kanala. Tulvii muistoja valtavasti mieleen oli Pähkinää ym. 24 kanaa ja 2 kukkoa. Siitä on jo kauan. Kanoja on mukavaa hoitaa ja niille jutella. Hieno on kanala tauluineen ja pitsiverhoineen. Puuhastelua riittää joten niillä on kissan päivät. Hyvä niin, pidät kanoistasi ja kohtelet niitä hyvin. Upeaa Aina. Olen iki-ihastunut kun nään eläimiä kohdeltavan näin hyvin :-)

  VastaaPoista
 10. Piirteleekö se emäntä vain koukeroita, eikä kuvaa teitä lainkaan. Pitkään aikaan ei olla kuultu mitään. Yhtä kauniita olette kuin ennenkin. Voi tuota sinun höyhenpeitteesi kauneutta Impi ja Musti tietysti on omaa luokkaansa, olethan musta.
  Ulkona on tosi kylmä, onneksi teillä on siellä mukavat oltavat, jokaiselle riittää paikka korkealla.
  Heinän tuoksu auttaa odottamaan kesää. Yritetään jaksaa odottaa.

  VastaaPoista
 11. Ihania kana-asukkaita ja heillä on mukavannäköinen koti

  VastaaPoista
 12. Sulla on siellä niin hienot kanasesi, että kateeksi oikein käy, kun saat heidän kanssaan viettää kivaa aika.
  Kanaset ovatkin aika tarkkoja tekemisestäsi, kuvaile vain heitä, etteivät ole vähän kuin mustasukkaisa, hi!

  VastaaPoista
 13. Voi ihanuus! Ihanat kanaset ja ihana postaus! <3
  Tämä uusi lukija täällä vaan hihkuu ja jää seuraamaan :D

  Minä niin halusin jo viime kesäksi kanoja pihalle, mutta kun en saanut sovituksi kuka ne talveksi majoittaisi se jäi (toistaiseksi) jaksan uskoa, että ensi kesänä onnistuu :D

  VastaaPoista
 14. Taidetta kanalssa, hurmaavaa! Komeat ovat kanasetkin.

  VastaaPoista