perjantai 6. kesäkuuta 2014

Savustuspönttö

 Kävin pari vuotta sitten enolla kyläilemässä ja löysin hänet nikkaroimasta verstaassaan. Kyselin, mitä hän rakenteli, kun oli monta saman näköistä hirsikehikkoa lattialla? Kertoi tekevänsä savustuspönttöjä itselleen ja lapsilleen. Heti halusin kans sellaisen ja niin sain yhden kehikon.
 Rakensimme siihen katon ja muut vermeet, mutta se jäi muuraamista odotellessaan toista vuodeksi lojumaan pihalle. Kunnes tänä keväänä sitten talosta löytyi sen verran muurarin verta, että pönttö saatiin toimivaksi.
Muutaman kerran on savustettu ja ihmetelty, miten onkaan ilman toimeen tultu, on se niin hyvä kapine. Nämä kuvat ovat ekakerran jälkeen otetut, nyt sisusta on jo kivan musta ja ritilöitäkin on yksi lisää. Pönttö on haapapuuta.

7 kommenttia:

 1. Vau! Enpä ole ennen mokomaa nähnyt! Niin hieno! Sinne mahtuu isompikin saalis!

  VastaaPoista
 2. No jestas, jopas on mainio pömpeli! Ja kauniskin kuin mikä. Varmasti on moneen herkutteluun. !!!

  VastaaPoista
 3. Toimivan näköinen ja kaunis myös.

  VastaaPoista
 4. Ohos, savustuspönttöjä olen nähnyt, mutta en koskaan noin komeaa! Kommentointini ei sitten millään tahdo onnistua, jo toista päivää katoavat bloggerin syövereihin, vielä kerran kokeilen...

  VastaaPoista
 5. Hieno savustamo, siellähän voi savustaa mitä' vain, vaikka kanankoipia.

  VastaaPoista
 6. Komea on pönttösi, aivan kuten toisetkin ovat jo kommentoineet. Tuonnehan voisi laittaa joulukinkunkin savustumaan, tulee kuulemma todella hyvää kinkkua. Taidanpa näyttää kuviasi veljelleni. Jospa tuollaisen meillekkin tuonne maalle.

  VastaaPoista
 7. Kyllä kinkku palvaantuu tuossa hyvin. En ole itse vielä kokeillut, mutta eno sanoi palvanneensa ja onnistui oikein hyvin ja pönttö on tarpeeksi tilava. Kannattaa tehdä :-)

  VastaaPoista