torstai 5. heinäkuuta 2012

Mandalat

 Olen saanut muutaman päivän nauttia pikku-vieraista ja he ihastuivat mandalastani. He halusivat kokeilla myöskin mandalantekoa.
Niina 9v. rakenteli ylemmän mandalan ja Anna 11v. alemman. Annalta on näköjään jäänyt nimi pois, eikä mummokaan sitä huomannut. Tytöt käyttivät näissä puuvärejä ja tusseja.

7 kommenttia:

  1. Voih! Lasten luovuus ja estottomuus on kyllä ihanaa. Itselläni on lapsenlasten piiruksia tallessa laatikkotolkulla.

    selvästi on taiteellisuus periytynyt. Aivan hurmaava tuo ylimmäinen. Alimmaisessa hienosti värikartta. IHANIA!

    VastaaPoista
  2. Niin on hienot työt molemmat. Taiteellisuus jatkuu...

    VastaaPoista
  3. Ihania värikkäitä mandaloita molemmat.Minä aloittelin toissailtana piirtämään paperille ensi maanantain mandalaa. Poika istui vieressä ja kyseli koko ajan mitä piirrät sekä seurasi tarkkana. Sanoin, että hae sinäkin kynä ja paperia.
    Ei innostunut, ainakaan vielä.

    VastaaPoista
  4. Oi mikä riemastus ja iloinen aamu! Tästä tulee hyvä päivä, ei muuta voi sanoa, kun ensimmäiseksi näkee näin hienot mandalat. Tekstiäkin molemmissa, kuten haasteessa oli ja hienot kehät väriä täynnä. Kiitos molemmille taiteilijoille :-)

    VastaaPoista
  5. Muurahaiset valtasivat mansikkaruukkuni ja pienet valkoiset siivekkäät kurkkuni (ei minun vaan kasvihuoneessa olevat :-D). Ammu on ollut torjuntaa ja kastelua. Sitten tulen tänne ja kaikki huolet unohtuu, kun näen nämä valoisat, ihanat, iloiset mandalat. Lupsakka luonnon lapsi minussa hyväksyy kaikki luonnon asukit ja värit ovat aina saaneet minut valtaansa. Upeita! Terveisiä tytöille. Minäkin olen taiteillut. Olin jo eilen ulkona tekemässä monotypioita ja tänään varmaan jatkan. Kasveilla saa muuten painettua hienoja kuvioita. Siinä tytöille seuraava tehtävä. Tässä ohjeet.

    Tarvitaan jokin kiiltävä levyn pala, lasi on hyvä, mutta akryyli tai jopa läpäisemätön pahvikin käy. Mummolla on akryylivärit, ne käyvät linovärin tai painovärin puutteessa. Ainoa ongelma on, että ne kuivuvat nopeasti on siis toimittava vielä nopeammin.
    Kannattaa etsiä jokin sopiva kasvi valmiiksi ja leikata myös paperi valmiiksi mihin painaa. Sitten vaan telalla tai suurella siveltimellä väriä levylle, kasvi siihen päälle ja vielä paperi. Sitten hierontaa kädellä, niin että kasvin jokainen nurkka tulee esiin. Varovasti paperi pois ja siinä on värikäs työ, jossa on siluettina kasvin kuvio.
    Kasvi voi ensin tarttua paperiin, mutta sen saa raaputettua pois, kun työ on kuivunut.
    Terveisin Uuna

    VastaaPoista
  6. Aivan upeita mandaloita. Upeat värit ja luovuutta todella löytyy. Hienoa muksut!!! :)

    VastaaPoista
  7. Tosi hienot, värikkäät ja taiteelliset nuorten mandalat!

    VastaaPoista